בלוג האוכל המומלץ michi

קייזרשמרן

מחבת גדולה בקוטר 24-26

פנקייק אוסטרי מסורתי הקייזרשמרן

המלך האוסטרי של הפנקייקים או בעצם הקיסר / קייזר.
פנקייק מופלא שנמכר גם בדוכני רחוב באוסטריה במיוחד בשווקי חג המולד.
סוד הטעם שלו היא האווריריות כאשר חומר ההתפחה הוא חלבון מוקצף.
במתכון משתמשים במקביל בכיריים ותנור.

אופן ההכנה

1. בקערה קטנה מערבבים את הרום עם צימוקים. בקערה בינונית מערבבים חלמונים עם חלב, סוכר וניל, גרידת לימון, קמח ומלח ומערבבים היטב. בעזרת מקציף ידני עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם 1 כף סוכר עד שנוצר קצף יציב מאוד. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כחצי דקה. מקפלים את קצף החלבון לבלילה עד שנוצרת בלילה תפוחה ואחידה.
3. מחממים מחבת גדולה עם שמן. יוצקים את הבלילה . מעל לבלילה מפזרים צימוקים ומטגנים כשתי דקות. מעבירים לתנור ל כ 5-8 דקות או עד שהפנקייק יציב ומזהיב. מוציאים מהתנור . מוסיפים למחבת החמה חמאה וחותכים לחתיכות בעזרת מזלג . מערבבים מעט ומנפים מעל אבקת סוכר ומגישים חמים.
4. מומלץ להגיש ולאכול מיד.

טיפ ממיכל:

1. למי שלא רוצה להשתמש בתנור מומלץ להכין את הפנקייק במחבת גדולה יחסית ואחרי שבסיס מתיצב ובמקום להעביר לתונר מכסים וממשיכים לטגן על אש נמוכה כ 4-5 דקות.

המרכיבים

• 3 ביצים מופרדות
• 3 כפות קמח גדושות
• 1 כף סוכר
• 1/2 כוס חלב (120 מ”ל)
• 1/4 כוס צימוקים בהירים קטנים
• 1/4 כוס רום או קוניאק (אם רוצים)
• 1 שקית סוכר וניל
• גרידה מלימון אחד
• קורט מלח
• 1 כף שמן קנולה
• 1 כף חמאה (אופציונאלי)
• 30 גר’ אבקת סוכר (1/3 שקית)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד