בלוג האוכל המומלץ michi

קדירת בקר עם פטריות

6-8 סועדים

קדירת בקר כפרית עם פטריות פורטבלו

מנת חג נפלאה שאפשר להכין אפילו יומיים מראש.
מאותן מנות שרק משתבחות בכל חימום נוסף ומתאימות כמו כפפה לשולחן החג.
קדירה כפרית חגיגית נפלאה עם טעמים חזקים.
כמובן שטעם הפטריות הפורטבלו דומיננטי מאוד בקדירה.

אופן ההכנה

1. מחממים 2 כפות שמן בסיר וצולים את הבשר עד שמזהיב כ 4 דקות (מומלץ לעשות זאת פעמים בכמות קטנה יותר כדי שהבשר יזהיב מהר). מוציאים את הבשר ומוסיפים שמן וצולים גזר, שום,כרישה ושורש פטרוזיליה עד שמזהיבים כ 4דקות. מוסיפים קמח וצולים יחד כדקה. מוסיפים חזרה את הבשר.
2. מוסיפים לסיר החם את הפפריקה ,עלה דפנה, יין ומים שיכסו לגמרי ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כאשר הבשר מכוסה כמעט לגמרי כשעתים. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשר כרבע שעה ללא כיסוי או עד שהבשר רך לגמרי.
3. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם. מנה זו משתבחת עם כל חימום נוסף.
4. נשמר 4 ימים במקרר . מומלץ להכין יום או יומיים מראש

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את פטריות הפורטבלו בפטריות שמפניון

המרכיבים

• 1.5 ק”ג בשר בקר מתאים לקדירה חתוך לקוביות בגודל 3*3 (אני אישית אוהבת להשתמש בצ’אך)
• 2 שיני שום קלופות וחצויות
• 2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
• 1 כרישה חתוכה לקוביות קטנות (החלק הבהיר בלבד)
• 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים)
• 4 כפות שמן זית
• 1 כף קמח או קמח תפוחי אדמה (אם רוצים) – להסמכה
• 1 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב פיקנטי)
• 1/2 כוס יין אדום
• 1/2 ק”ג פטריות פורטבלו קטנות חתוכות ל 4
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד