בלוג האוכל המומלץ michi

חזה עוף במילוי חזה אווז

4 סועדים

חזה עוף ממולא בחזה אווז ואספרגוס

ארוחה חגיגית מלאה!!!
מנה מהירה ולא מסובכת ממש מרגיש שיצאה מתפריט של מעדת גורמה.
כמובן שאספרגוס נפלא נותן את הלוק הצבעוני של מנת "עילית".
המתכון כולל גם תוספת נפלאה של תפוחי אדמה "קריספים".

אופן ההכנה

  1. מערבבים את תפוחי האדמה עם שמן הזית ומתבלים. מעבירים לתבנית קטנה ואופים באותו תנור (190 מעלות) כ 20-25 דקות או עד למתרככים.
  2. מחממים תנור לחום גבוה (190מעלות). מנקים את חזות העוף מהשומן וחותכים לאורכם בעדינות כיס גדול למילוי. ממלאים ב 3 פרוסות חזה אווז.
  3. מתבלים את החזות המלח ופלפל. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את החזות 3-4 דקות מכל צד. במידת הצורך מוסיפים שמן. מוסיפים למחבת יין ובכל כיס כ 4 גבעולי אספרגוס מעבירים לתנור וממשיכים לחמם כ 4-5 דקות.
  4. להגשה: מניחים מעט תפוחי אדמה על הצלחת ומעל חזה עוף שלם או חצוי לשנים. מגישים חם.

המרכיבים

• 800 גר' חזות עוף שלמים 4-5 יחידות
• 2-3 כפות שמן זית
• 250 גר' אספרגוס (1 צרור) חלוט קלות – חולטים את האספרגוס כחצי דקה עד דקה במים רותחים ומעבירים לקערה עם מי קרח
• 250-300 גר' חזה אווז מעושן
• 1 כוס יין לבן

• 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני חתוכים לפרוסות דקות חתוכים לפרוסות
• 1/4 כוס שמן זית
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד