בלוג האוכל המומלץ michi

עקיצת הדבורה אישית

1 תבנית שקעים
10-12 יחידות

עקיצת הדבורה מיני מאפינס

מאפה שמרים חלומי ממש כמו בקונדיטוריה.
עקיצת הדבורה עוגה מרפרטואר הגרמני, טעם ילדות מטורף עבורי.
הקסם של העוגה מלבד הבצק הגרמני הרך הוא הציפוי שפשוט מאוד להכנה.
יוצקים מעל לבצק האפוי ציפוי חם עם שקדים פרוסים.
ציפוי בטעם טופי קרמל זהוב ובניחוח מדהים של דבש.
אז למי שנשארו כמה כפות דבש מערב החג זה הפינוק המושלם לסוכה!!
הפעם בגרסה האישית לעוגת השמרים עם בצק שמרים רך במיוחד, מלית בניחוח וניל וציפוי מיוחד של טופי דבש.
סרטון עם שלבי ההכנה ממש כאן בעמוד.

עקיצת הדבורה אישית

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בכלי מתאים את החמאה והחלב ומחממים, בכיריים או במיקרוגל, עד שהחמאה נמסה. חשוב לא לחמם מידי. מניחים בצד כ 5 דקות במידה וחם מידי.
2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלב והחמאה ולשים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך וגמיש (במידה והבצק רך מידי מוסיפים מעט קמח). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה 30-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. משמנים תבנית שקעים.
3. מקמחים את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים ויוצרים מהם כדורים. מעבירים את הכדורים לתבנית או התבניות המשומנות, מכסים? ומניחים להתפחה כ-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל-175 מעלות. אופים 12-14 דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים למגע. מוציאים ומניחים לצינון כ-15 דקות לפחות.
5. בינתיים, מכינים את המלית: שמים בקערת המערבל את כל חומריה ועם וו הקצפה במהירות גבוה מקציפים 3-2 דקות, עד שנוצר קרם אחדי ויציב. מכסים ושומרים במקרר עד לשימוש.
6. הציפוי: שמים בסיר קטן את כל חומרים מלבד השקדים, ומבשלים על אש גבוהה 3-4 דקות, עד שנוצר קרם שמתחיל להזהיב מעט בצדדים. מערבבים היטב ומוסיפים את השקדים, מערבבים ומסירים מהאש. בעזרת כף, מצפים את חלקו העליון כל אחד מהמאפים, ומניחים 3-2 דקות, כדי שהציפוי יתקשה.

טיפ ממיכל:

הלחמניות צריכות להיות כ 50 -60 גרם ולכן המתכון הוא ל 10-12 יחידות. תלוי בכם כמה תרצו את העוגות הקטנות גדולות. אוהבים פחות שמרים חלקו ל 12 יחידות.

המרכיבים

לבצק
• 3/4 כוס (150 מ"ל) חלב
• חמאה 60 גרם חמאה
• 1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח
• 1/2 חבילה (25 גרם) שמרים טריים או 1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
• 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
• קורט מלח
למלית ווניל
• 1 חבילה גבינה מסקרפונה
• 1/4 1מיכל שמנת מתוקה להקצפה
• 2 כפיות תמצית וניל משובחת
• 4 כפות סוכר
לציפוי
• 60 גרם חמאה
• 65 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 מיכל)
• 3 כפות סוכר
• 2 כפות דבש או סילאן
• 1/2 כוס (כ-65 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

צילום: דני לרנר ומיכל לוי אלחלל
סטיילינג: נועה קנריק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד