בלוג האוכל המומלץ michi

עוף פירי פירי

4 סועדים

עוף פיקנטי בסגנון פורטוגזי

יום ראשון, מה יותר מתאים מפשוט להניח בתבנית ולשכוח ….
מתכון פורטוגזי פיקנטי נפלא ב5 דקות ערבוב והשאר פשוט קורה בתנור.
מהמתכונים המהירים שמסדרים לנו ארוחה.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות). מערבבים את שמן הזית עם התבלינים מלח ופלפל בקערה ומוסיפים לקערה את הירכיים מערבבים היטב.
2. מעבירים לתבנית אופים 30 דקות מכוסה בנייר כסף. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 20-25 דקות או עד שהעוף מקבל גוון אפוי וזהוב. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להוסיף לתנור במוד טורבו יחד עם העוף של שמיניות תפוחי אדמה: כ 5 תפוחי אשמה עם 1/4 כוס שמן זית, מלח ופלפל. באותם מעלות ובדיוק בזמן שהעוף נאפה.

המרכיבים

  • 1 ק"ג ירכי עוף
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מעושנת או מתוקה
  • 1 כף לימון
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 ראש שום שלם (אם רוצים)
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד