בלוג האוכל המומלץ michi

מרק אפונה עם נקניקיות

6 סועדים

מרק אפונה חורפי עם נקניקיות חתוכות

מרק חורפי נפלא, קל להכנה – ממש ארוחה!!
משתמשים בסוג הנקניקיות שאוהבים אפשר ממש להתפרע עם נקניקיות חריפות מיוחדות ואפילו קבנוס שמקבל מרקם לח במרק ומעביר למרק עצמו תיבול עז.
מרק חורפי אמתי.

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר גדול 2 כפות שמן זית. מטגנים בתוכו בצל, סלרי וגזר כ 4 דקות עד שמזהיב. מוסיפים את האפונה וכליטר וחצי מים. מוסיפים עלי דפנה, כמון ורסק עגבניות ומביאים לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים 30 דקות או עד שהאפונה התרככה לגנרי.
2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני. מוסיפים חצי מהנקניקיות ותפוחי אדמה ומבשלים כ 20 דקות על אש נמוכה. במחבת מעט משומנת מטגנים את שאר הנקניקיות כ 4 דקות או עד שמזהיבות. מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מעל נקניקיות קרנצ'יות ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהב את השילוב של מרק אפונה ונקניקיות, אפשר פשוט והוציא אותן מהמתכון ומתקבל מרק אפונה ותפוחי אדמה נפלא.

מרק אפונה ונקניקיות

המרכיבים

• 1 שקית אפונה יבשה 500 גר'
• 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות דקות
• 1 גזר חתוך לקוביות הגודל בינוני
• 2 כפות שמן זית + 1 כף לטיגון הנקניקיות
• 1 כפית כמון
• 1 עלה דפנה
• 1 כף רסק עגבניות
• 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
• כ200 גרם נקניקיות חתוכות לפרוסות מהסוג שאוהבים
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד