בלוג האוכל המומלץ michi

עוף עם אורז ותמרים בתבנית אחת

ל 5 סועדים

עוף ואורז בתבנית אחת עם תמרים ופיסטוקים

עוד רעיון לחגי תשרי!!
מנת עוף קלה להכנה בתבנית אחת עם אורז בניחוח פיסטוקים ותמרים.
טעמי החג משתלבים בצורה מושלמת לארוחה מלאה.
כל כך אוהבת את המתכונים שנותנים לי פתרון לארוחה כמעט שלמה בתבנית אחת.
משתדלת להכין בתבנית חרס חגיגית שאפשר מהתנור להגיש ישירות לשולחן.
שימו לב: האורז מבושל כמחצית הדרך בסיר ואז מסיים את הבישול יחד עם חלקי העוף והמרינה שלו.
הטעמים מתבשלים יחד לארוחה עם טעמים חזקים ומתיקות נפלאה.

עוף אפוי עם אורז ותמרים בתבנית אחת

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). בקערה גדולה מערבבים את שמן ,סויה ודבש. מוסיפים מעט פלפל. מברישים קלות את הפרגיות בתערובת.
1. מחממים את השמן בסיר בינוני. צולים את הבצל על אש בינונית עד שהופך לשקוף – כ 5 דקות. מוסיפים לבצל ג'ינג'ר, קינמון, פיסטוקים ואורז. מערבבים כשתי דקות.
2. מוסיפים לסיר את המים, סויה, סילאן , משמשים , תמרים ומביאים לרתיחה ומבשלים כ 5 דקות מכוסה. מורידים מהאש מעבירים את כל האורז והנוזלים לתבנית פיירקס או תבנית מרובעת בינונית .מסדרים מעל את הפרגית מכסים בניר כסף ומעבירים לתנור ואופים כ 45 דקות עד שכל הנוזלים נספגו באורז. מורידים את הנייר מברישים שוב את הפרגיות בתערובת הדבש ואופים עוד 20-25 דקות עד להזהבה מוציאים מהתנור ומגישים יחד עם התבנית.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את התמרים בשזיפים מיובשים.

עוף אפוי עם אורז ותמרים בתבנית אחת

המרכיבים

• 1 ק"ג שוקי עוף או פרגית עם עצם
• 2 כפות שמן קנולה
• 1/4 כוס סויה
• 2כפות דבש

• לאורז
• 3 כפות שמן
• 1 בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
• 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר גס
• 1 מקל קינמון
• 400 גר' אורז בסמטי
• 800 מ"ל מים
• 4 כפות סויה
• 2 כפות סילאן
• 100 גר' פיסטוק קלוי קצץ גס
• 100 גר' תמרים מגולענים וחתוכים לארבע
• 1/5 כוס משמשים חתוכים לקוביות קטנות (כ 4 יחידות)

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: בלאישה עבור קליית גת
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד