בלוג האוכל המומלץ michi

עוף נוסח קייב

5-6 סועדים

צ'יקן קייב - שניצל "גורמה"

עוף נוסח קייב מנה קלאסית שההפתעה בתוכה.
אני קוראת לו שניצל גורמה ל”מבוגרים”.
מנה למשקיענים.
אפשר להכין יום מראש ,לשמור במקרר ולטגן בסמוך לארוחה.
שניצל במילוי רוטב עשבי תיבול נפלא, מבחינתי פשוט גאוני!
והילדים שלי ממש אוהבים את המנה.

אופן ההכנה

  1. קוצצים עירית ופטרוזיליה וחתיכות קטנות ומערבבים היטב במחמאה. יוצרם נקניק מהמחמאה בקוטר 0.6 מ”מ ועוטפים ניילון נצמד מצננים במקפיא לפחות 15 דקות. חותכים כל 1/2 פרפר מהחזה לשני כאשר הבסיס נשאר מחובר כך שיוצא ת פיסה גדולה של חזה עוף ומכסים בניילון נצמד וחובטים בפטיש שניצלים כדי ליצור יריעת חזה גדולה ודקה.יוצרים כ 6-7 יריעות חזה. מחלקים את המחמאה ל 6-7 חתיכות בהתאמה לבשר. מניחים חתיכה מהמחמאה בצד הצר . מקפלים את הקצוות אל המחמאה ומגלגלים כמו רולדה כך שהמחמאה תהיה כלואה בבשר ללא חורים ומהודקת היטב. מעבירים למקפיא עד לשימוש (כשהפיסה קרה יותר קל יותר לצפות).
  2. מכינים קערה עם 2 ביצים טרופות קלות וצלחת גדולה עם פרורי המצה. טובלים את העוף בביצה ואח”כ בפרורי הלחם . מצננים במקפיא כ 10 דקות . מעבירים אח”כ למקרר עד לשימוש.
  3. מחממים סיר עם שמן בגובה לפחות 8 ס”מ ומחממים לחום של כ 180 מעלות (בסיר חשמלי). מתבלים במלח ופלפל ומטגנים בשמן עמוק כ 3 דקות על אש גבוה ואז מורידים לאש נמוכה לעוד 5 דקות (בסיר חשמלי לחום של 170 מעלות). אפשר לשמור בתנור חם על חום של 150 מעלות או להגיש מיד. בחיתוך של העוף מיד מתגלה רוטב עשבי התיבול החבוי בפנים. מעדן!

המרכיבים

• 1 ק”ג חזה עוף (כשלושה פרפרים)
• 150 גר’ מרגרינה/מחמאה/שמן קוקוס (בטמפרוטרת החדר)
• 1/3 כוס עלי פטרוזיליה טרייה
• 1/4 כוס עירית טרייה
• מלח ופלפל
• 2 ביצים
•1 כוס גדושה פרורי לחם

צילום: דני לרנר
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד