בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת לימון וקוקוס בחושה

2 תבניות אינגליש קייק

עוגת לימון ב5 דקות

מתכון של שף מוכשר בטירוף בשם אדי בן גנם שהייתה לי הזכות לעבוד איתו יחד לפני הרבה שנים בקונדיטוריה של מלון “ריץ” בפריס.
15 שנה אחרי הוא העביר קורס בבית הספר בישולים ונפגשנו שוב וכמובן שקיבלתי ממנו את חוברת המתכונים של הקורס עם העוגה הנפלאה שלפניכם.
עוגה בחושה היא קלה 5 דקות הכנה בלבד.
הכי קלה להכנה בגלל שהיא מבוססת על השיטת של ערבוב עם חמאה מומסת (לעומת הקצפת חמאה עם סוכר).
זהו המתכון המושלם לעוגה בחושה שתמיד מצליח.
תוספת הלימון רק מוסיפה ומרעננת את הטעם.
הציפוי הלימוני הוא הסיומת המושלמת והמהודרת לעוגה.
היא כל כך טעימה שכדאי להכין 2 עוגות יחד.

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר מקציפים יחד סוכר וביצים כ 5 דקות. מוסיפים שמנת חמוצה ומלח ומערבבים במהירות נמוכה כדקה. מוסיפים בעדינות חמאה מומסת, גרידת לימון, קוקוס , קמח ואבקת אפייה. מערבבים עד שנוצרת בלילה ולא מעבר.
2. מחממים תנור ל לחום בינוני גבוה (170 מעלות). משמנים את תבניות האינגליש קייק ומרפדים בבסיס בנייר אפייה. ממלאים את התבנית עד ל 3/4 מגובהה ואופים במשך 35 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
3. מצננים לפחות 10 דקות בטמפרטורת החדר ומברישים בציפוי.
4. נשמר 4 ימים המקום קרירי.

טיפ ממיכל:

אפשר לגמרי להוריד את הקוקוס ולהשאר עם עוגת לימון מדהימה.

המרכיבים

500 גר’ ביצים (9 ביצים)
600 גר’ סוכר (3 כוסות)
קורט מלח
300 גר’ שמנת חמוצה
540 גר’ קמח לבן (4 כוסות פחות 2 כפות)
10 גר’ אבקת אפייה
גרידה מ3 לימונים
4 כפות קוקוס יבש
200 גר’ חמאה מומסת

לציפוי
200 גר’ אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניקצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד