בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת כרוב במחבת

למחבת עם שוליים גבוהים + מכסה או סיר בקוטר 24-26 ס"מ

כרוב ממולא במחבת

ארוחת סתיו מושלמת – עוגת כרוב נפלאה במחבת !!
זה נחתך כמו עוגה ובטעם של כרוב ממולא ללא הטרחה שבמילוי!!
לגמרי כרוב ממולא בגרסה מהירה במיוחד!!
כרוב ממולא במחבת.
מתכון ילדות שאימא שלי הכינה עבורנו – אחד הפופולאריים שלה.
ארוחה מלאה נפלאה ודיאטטית, מתאימה לימי חורף.
למתכון צריך מחבת עם שולים של כ 5-6 ס"מ ומכסה תואם או לחילופין סיר עם מכסה.
מנה מנחמת שכל חימום רק משביח את טעמה.

נ.ב: יש לי הרגשה שבגלל שהייתי ילדה שמנמנה אימא שלי ניסתה לאזן לי בסתר את הארוחות וכך ממש יצא לה מעדן דיאטטי. ככה בלי לומר הצליחה לשפר לי את התזונה. תבונה של אימא כמובן.

סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד בקישור ליו טיוב שלי.
עוגת כרוב

אופן ההכנה

1. הפרדת עלי הכרוב בשיטת המיקרוגל: מכניסים את ראשי הכרוב למיקרוגל יחד עם מעט מים לכ4 דקות כל צד. חותכים את בסיס הכרוב (הקשה) החוצה כך שהעלים ייפרדו בקלות. מפרידים את העלים (במידה וצריך מחממים שוב במיקרוגל להפרדה קלה).
2. במד ליטר גדול מערבבים יחד עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, 2/3 כוס מים, שמן זית מלח ופלפל.
3. בקערה בינונית מערבבים בשר טחון, פפריקה, גזר, תפוח אדמה, ביצה ופטרוזיליה. מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
4. במחבת מסדרים בתחתית 3-4 מעלי הכרוב. מעל מהדקים ½ מכמות הבשר ומכסים בעלי כרוב. חוזרים שוב על פעולת הידוק המחצית הנותרת של הבשר וכיסוי בעלי כרוב. יוצקים מעל את הרוטב מזיזים מעט את עלי הכרוב כך שהרוטב יגיע לתחתית ומוסיפים עלה דפנה. מכסים במכסה לגמרי ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ40 דקות . 10 דקות אחרונות מומלץ לבשל ללא מכסה. מומלץ לחתוך לפרוסות עוגה ולהגיש עם מרק עגבניות שנוצר בתחתית.
5. חימום נוסף למחרת רק יוסיף טעמים למנה. מומלץ במיקרוגל או כעוגה מכוסה על הגז על אש בינונית.

טיפ ממיכל:

*במידה והמכסה לא נסגר טוב והעוגה יצאה מעט גבוהה אפשר להביא את המחבת לרתיחה ולהמשיך ולאפות בתנור במחבת פתוחה על 180 מעלות כ 20-25 דקות.
*אימא שלי ממש הכינה עוגה גבוה (עוד שתי שכבות מעל) ובישלה אותה בסיר לחץ. לעוגה גובהה פשוט צריך להכפיל כמויות.

המרכיבים

• 1 ראש כרוב לבן בינוני
• 800 גרם בשר בקר טחון עוף / הודו/ בקר
• 1 ביצה
• 1 גזר מגורר גס
• 1 תפוח אדמה מגורר (אם רוצים)
• 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
• 1 כף פפריקה
• 1/2 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות (200 מ"ל)
• 2 כפות רסק עגבניות
• 3 כפות שמן זית
• 1 עלה דפנה
• מלח ופלפל שחור

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד