בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת השוקולד הקבועה שלי

לתבנית עגולה קוטר 24-26 ס"מ

עוגת שוקולד בחושה הכי רכה שיש

להדס הבת הקטנה שלי היה יום הולדת בשבוע שעבר.
היה לנו ולה קשה לחגוג השנה.
הכנו לה עוגת שוקולד הכי רכה שיש עם גנש מושלם ( על בסיס שוקולד חלב) והרבה ממנו.
הציפוי היה קוקוס והוא לגמרי תואם את המצב רוח.
בטוחה שבשנה הבאה יהיה יום הולדת צבעוני יותר.
עוגה שמכינים אצלנו כבר שנים:
קלה, רכה בטירוף ועם המון ציפוי.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית אפייה.
  2. בקערה מקציפים יחד ביצים וסוכר כדקה. מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, ומנפים קקאו לקערה. מוסיפים תמצית ווניל וחלב ומקציפים קלות עד שנוצרת בלילה אחידה.
  3. מעבירים לתבנית ואופים כ 35 דקות ועד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים את העוגה לגמרי וחותכים אותה למעוינים.
  4. לציפוי: בסיר קטן מערבבים יחד על אש נמוכה שוקולד ושמנת עד שכל הגושים מעלמים תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה. יוצקים את הציפוי  החם על העוגה המצוננת.
  5. מצפים בקוקוס ומגישים.

טיפ ממיכל:

הבת שלי קיבלה את המתכון מחברה בצבא והמקור הוא של גלית קוקה ( אמא של ליאור). המתכון עבר אצלי כמה שינויים במיוחד בכמות השמן שבמקור היה 3/4 כוס. לעוגה עוד יותר רכה תוכלו לחזור לכמות המקורית

המרכיבים

  • 3 ביצים L או 4 M
  • 1 + 1 כף סוכר ( 220 גרם)
  • 1/2 כוס שמן ( 120 מ״ל)
  • 11/2 כוסות קמח ( 210 גרם)
  • 1שקית אבקת אפייה ( 10 גרם)
  • 1/2 כוס קקאו ( 70 גרם)
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1 כוס חלב או חלב צמחי ( 240 מ״ל)

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר חתוך לטבליות
  • 100 גרם שוקולד חלב חתוך לטבליות (לפרווה אפשר להחליף למריר)
  • 3/4 חבילה שמנת רגילה או לבישול ( 180 מ״ל)
  • 1/2 כוס קוקוס יבש
גלילה לראש העמוד