בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה טירמיסו

לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ (מומלץ קפיצית)

עוגת גבינה אפויה בטעמי טירמיסו

עוגת גבינה שאתם צריכים לנסות!!
עוגת גבינה נהדרת עם מסקרפונה.
טכניקת אפייה שתמיד מצליחה ללא הקצפות ובקלות בדיוק כמו עוגת גבינת שמנת נוסח ניו יורק.
השימוש בגבינה המופלאה מסקרפונה תמיד מתחבר לי לטעמי הקפה והקקאו.
טעם של קפה התחתית וקקאו מעל.
נראית מיליון דולר.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. התחתית: שמים בקערת מעבד המזון את הביסקוויטים וטוחנים לפירורים. מוסיפים את החמאה, הקפה והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לבסיס, בשכבה אחידה.
  3. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב מעט. מוציאים ומניחים לצינון כ-10 דקות. אם לא ממשיכים באפייה מייד – מעבירים למקרר עד להמשך השימוש. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות .
  4. שכבת הגבינה: שמים בקערה את גבינת המסקרפונה והסוכר, וטורפים לקרם אחיד ורך. מוסיפים את אבקת הפודינג, גבינה לבנה הקמח וביצים וטורפים לקרם אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת והשמנת וטורפים לקרם אחיד. יוצקים את הקרם על הבסיס האפוי.
  5. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת לגמרי במרכז. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי עוד כ-30 דקות. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  6. הציפוי: מפזרים על העוגה, דרך מסננת, את אבקת הקקאו, בשכבה דקרה ואחידה. מגישים קר.

 

עוגת גבינה אפויה טירמיסו

המרכיבים

לתחתית

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס, מומסות ב-2 כפות מים רותחים
  • 2 כפות סוכר

לשכבת הגבינה

  • 500 גרם גבינת מרסקפונה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 חפיסה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות (50 גרם) קמח לבן
  • 2 ביצים
  • קליפה מגורת מ-1 לימון
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה (180 מ"ל)
  • לציפוי: 4-3 כפות אבקת קקאו
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד