בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה אפויה קלאסית ללא הקצפות

לתבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ

עוגת גבינה עם תחתית בצק פריך וללא הקצפות

פשוט עוגת גבינה לאלה שאוכלים אותה קבוע במהלך השנה!
עוגה גבינה הכי קלאסית שיש ללא הקצפות ועם בסיס של בצק פריך מתוק.
ללא הקצפות בדיוק כמו הטכניקה האמריקאית של הניו יורק צ'יז קייק רק עם גבינה רגילה.
לא צריך את שבועות בשביל להכין עוגת גבינה אפויה.
מושלמת לאירוח ולסופ"ש!!

למתכון מפורט יותר של בצק פריך מתוק אצלי בבלוג:
l.michi.co.il/patesucre
עוגת גבינה ללא הקצפה

אופן ההכנה

  1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעה לפני השימוש.
  2. מחממים את התנור לחום של 155מעלות. משמנים את התבנית או תבניות  ומניחים בצד. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מעבירים למקפיא ל 10 דקות לפחות.
  3.  בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבלילה עם מטרפה או במיקסר במהירות נמוכה עד שהופכת אחידה .מצננים עד לשימוש.
  4. מעבירים את הבלילה וממלאים את התבנית עד מתחת לקו הבצק ואופים 35 -40  דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז. מצננים בתנור  30 דקות ומעבירים למקרר לשעתם לפחות.
  5. לציפוי: בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה ואבת סוכר ומצפים באופן אחיד את פני העוגה. מכאן העוגה מוכנה להגשה.

 

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את הגבינה הרגילה לגבינת שמנת לקבלת "ניו יורק צ'יז קייק".
2. לגבי התבנית: אני אוהבת שהבצק בולט מעט מעל לעוגה ולכן השתמשתי בתבנית פאי בגובה 5 ס"מ. תבנית פאי היא לרוב בגובה 3 ס"מ וזה עובד מצוין. כשמשתמשים בתבנית בקוטר 22 ס"מ מומלץ להשתמש בתבנית גבוהה יחסית.
3. המתכון ללא אפייה עיוורת. זה עובד מצוין. למי שמעדיף בצק קרנצ'י יותר בתחתית יכול בהחלט להוסיף לתהליך אפייה עיוורת.

עוגת גבינה ללא הקצפה

המרכיבים

לבצק

  • 100 גר' חמאה קרה
  • ½ 1 כוסות קמח (210 גר')
  • 2 חלמונים
  • 80 גר' אבקת סוכר
  • 1 כפית דבש או גלוקוז או סירופ תירס
  • או 1/2 ק"ג בצק פריך מוכן קפוא – מופשר

למלית

  • 500 גר' גבינה לבנה מומלץ 9% (אפשר גם 5%)
  • 1/3 כוס סוכר (80 גר')
  • 1 מכלי שמנת חמוצה
  • 3ביצים
  • 4כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גר')

לציפוי

  • 1 מיכל מנת חמוצה (200 גר')
  • 50 גרם אבקת סוכר (1/2 חבילה)

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד