בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות שוקולד צ’יפס נפלאות עם שוקולד חלב ומרשמלו

20-22 יחידות

עוגיות שוקולד צ'יפ רכות של נטע שילדים אוהבים

נטע הבת המקסימה שלי פיתחה את המתכון הזה על בסיס מתכון ניו יורקי קיים במהלך שרותה הצבאי בסופי שבוע.
היא יצרה עוגיות שוקולד צ’יפ שילדים ומבוגרים אוהבים.
ענקיות, טעימות ורכות .
העוגיות הפכו ללהיט אמיתי בקרב החברים שלה עד היום.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר לבן עד שהם מעט מבהירים כדקה. מוסיפים סוכר חום , סוכר וניל,  מלח וביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים לתערובת קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים על מהירות נמוכה עד שמתקבל בצק רך. נוסיף את שבבי השוקולד והמרשמלו. נערבב בעדינות עם כף עץ.
  2. יוצרים מהעוגיות כדורים בגודל כדור פינג פונג. מעבירים להקפאה לפחות שעתים ועד ליום (עטוף היטב אפשר להקפיא עד לחודש  ולאפות לפי דרישה).
  3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים כ 3 תבניות בנייר אפייה. מסדרים את הכדורים ברווחים של כ 5 ס”מ. ואופים כ 13 -15  דקות או עד שמזהיבים מעט בקצוות (לא יותר – שלא יתייבשו). מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר כ 10 דקות. מאחסנים בקופסא אטומה. נשמר כ 4 ימים.

טיפ ממיכל:

אני אופה רק חלק מהעוגיות , חלק משאירה במקפיא ואופה לפי הזמנה. פשוט שלא נתפתה ונאכל יותר מידי. זהירות הן ממכרות!!!
עוד גיוון: למבוגרים יותר או למי שלא אוהב מרשמלו מומלץ להחליף את המרשמלו באגוזי לוז (2/3 כוס).

המרכיבים

  • 225 גר’ חמאה בטמפרטורת
  • 1/2 כוס סוכר לבן כ 100 גר’
  • 1/2 כוס סוכר חום דמררה כ 100 גר’
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות פחות 2 כפות 400 גר’ קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 250 גר’ שוקולד חלב קצוץ לחתיכות גדולות
  • 100 גר’ מרשמלו קטן עדיף תוצרת ארה”ב (נאפה טוב יותר)

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד