בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות חמאה בצורת סביבון

40 יחידות

עוגיות סביבון

מתכון שיכניס אותנו לאווירת החג.
עוגיות נפלאות נימוחות והפעם בצורת סביבון בציפוי צבעוני וחגיגי ליצירה עם הילדים לכבוד החג.
קורצנים בצורת סביבונים אפשר לקנות בחנויות המתמחות בבישול וחומרי אפייה.
אפשרות נוספת היא לצייר או להעתיק את הצורה על נייר אפייה, לגזור ולהניח על הבצק ולחתוך לפי הדוגמא.
עוגיות שפשוט כיף לאכול יחד.

עוגיות סביבונים בלוג אוכל מיכל לוי אלחלל

אופן ההכנה

  1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרים למיקסר עם וו שטוחה (לבצק רבוך)או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 3 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי כ 1/2 ס"מ. קורצים את סביבון או כל צורה שרוצים ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה . אופים 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר. מערבבים את אבקת הסוכר עם מעט אלכוהול ומערבבים היטב בעזרת מזלג . המסה צריכה להיות צמיגה ונוחה להברשה. אפשר להפריד לשתים עד 3 קערות להוסיף לחלקן מעט צבע מאכל. מברישים את העוגיות בציפוי כך שנוצר זיגוג שמתייבש תוך 2-3 דקות. מעבירים לכלי אטום. נשמר כחמישה ימים בטמפרטורת החדר.

 

 

המרכיבים

  • לבצק
  • 180 גר' חמאה
  • 3 כוסות קמח (375 גר')
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כף סירופ תירס או גלוקוז או דבש
  • 200 גר' אבקת סוכר (2 חבילות)
  • 2 כפות אבקת שקדים (אם רוצים)

 

  • 1 ביצה טרופה להברשה

 

  • 150 אבקת סוכר (11/2 חבילות)
  • 2-4 מיץ תפוזים/מים/חלב
  • צבע מאכל (אם רוצים)
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד