בלוג האוכל המומלץ michi

סנדוויץ סלמון אפוי במילוי

8-10 אורחים

סנדויץ סלמון חגיגי

מנה חגיגית לראש השנה דג במילוי נפלא.
סנטר פיס אמיתי לארוחה – פשוט להכנה ומרשים בטרוף!!!.
מאוד דומה לרוסטביץ ממולא רק עדין יותר – חותכים חתיכות לאורך כולל המילוי ונהנים.
סנדויץ סלמון

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.במעבד מזון קוצצים יחד לחם קשיו ופטרוזיליה כדקה. מוציאים לקערה ומערבבים עם הביצים.
2. מחממים מעט את הדבש בסיר קטן ומוסיפים את הסויה ומערבבים. מורחים את פני הדג בדבש. מתבלים את פני הדג במלח ופלפל. מניחים פילה אחד על נייר האפייה כאשר העור נוגע בבסיס התבנית. מניחים מתחתיו כ 4-5 חבלים באורך כ 30 ס”מ. בהפרשים של כ6 ס”מ. מהדקים לפני הדג את המילוי ומניחים מעל את הפילה השני כשפני הדג פונים למילוי והצד של העור מעל. קושרים את החבלים כך שיחברו ויחזקו את שתי פיסות הדג (ממשיכים למלא את כל הדגים במידה ויש). אופים כ 35-40 דקות או עד שהדג יציב למגע (תלוי בגודל הדג). מגישים חם. מגישים למרכז שולחן ומתירים את החבלים. מורידים את שכבת העור העיונה ומתחילים להגיש לאורחים. חג שמח.
3. נשמר 3 ימים במקרר ואפשר לחמם שוב למחרת במיקרוגל או בתנור.

המרכיבים

• 1.6-2 ק”ג (ללא הידרות עם העור)פילה סלמון- 2 פילטים גדולים (מומלץ לחפש דג יחסית קטן)
• 3 כפות דבש
• 4 כפות סויה
• 250 גר’ אגוזי קשיו
• 4 פרוסות לחם (אפשר גם מאתמול) או 150 גר’ פרורי לחם מסוג פנקו
• 1/2 כוס עלי פטרוזיליה טרייה
• 2 ביצים
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד