בלוג האוכל המומלץ michi

קישואים ממולאים בבשר וצנוברים

5-6 סועדים

קישואים עגולים במילוי בשר

קישואים עגולים ממולאים – קישואים אלגנטים לחג.
הקישואים העגולים נותנים למנה את החגיגיות יחד עם העסיסיות של הממולאים.
הם נראים נפלא במרכז שולחן בחג והטעם….
מנה קלה מאוד להכנה.ממולאי בשר ללא אורז , כך שזו מנה בשרית מרכזית.
מאותן מנות נפלאות שאפשר להכין יום או יומיים מראש וכל חימום נוסף רק משביח ומעמיק את הטעמים.

אופן ההכנה

1. חותכים לכל קישוא את המכסה. בעזרת כפית מוציאים מחתיכות הקישוא את פנים הקישוא. בקערה קטנה מערבבים את פרורי הלחם עם 1/3 כוס מים. בסיר גדול מרתיחים 2 ליטר מים עם כפית
מלח ומבשלים את הקישואים כ5-8 דקות עד שמתרככים אך לא לגמרי (תלוי הגודל).
2. למילוי: מערבבים הקערה בינונית את הבשר עם הצנוברים, פרורי לחם, נענע , כמון, קינמון.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלת). בקערה מערבבים 2 כפות רסק עגבניות עם כוס וחצי מים חמים. מוסיפים את העגבניות המרסקות , שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
4. ממלאים בכל קישוא כ 3-4 כפות מהמילוי ומהדקים היטב . ממלאים את בסיס הסיר ברוטב. מניחים מעל את הקישואים מביאים לרתיחה. וממשיכים לבשל כשעה דקות על אש נמוכה. לחילופין
אפשר לחמם תנור לחום גבוה ( 200 מעלות ).בתבנית מרובעת למלא את הרוטב ולסדר את הקישואים מעל. מכסים בנייר כסף ואופים כשעה כאשר ב15 דקות אחרונות אופים ללא נייר כסף.
5. מגישים חם.אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם לפני ההגשה.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להכין את המתכון עם קישואים רגילים גדולים שחותכים ברוחב לשני ומוצאים את הפנים כאשר משאירים בסיס בתחתית.

המרכיבים

• 8-10 יח' קישואים עגולים
• 800 גר' בשר בקר טחון
• 1/3 כוס פרורי לחם (מומלץ פנקו)
• 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 1 גזר קלוף מגורר גס
• 1 כפית קינמון
• ¼ כפית כמון
• 100-150 גר' צנוברים
• 1/4 כוס עלי נענע טריים קצוצים דק
• 3 כפות רסק עגבניות
• 200 מ"ל עגבניות מרוסקות
• 2 כפות שמן זית
• מלח פלפל

גלילה לראש העמוד