בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניית עקיצת הדבורה

כ 20 סופגניות

סופגנייה עם וניל וטופי

השילוב שכל כך מצליח בעוגת שמרים אפויה עוד יותר טעים אפילו בסופגנייה.
תדמינו קרם וניל מולא וקרמל , טופי שקדים מעל – חלום.
לגמרי אפשרי לביצוע כבר בחנוכה הקרוב.
הסופגנייה הכי טעימה שאכלתם.
אחרי כמובן הסופגנייה עם הריבה שאני לא מתחילה להתחרות בה.
עדין קרם פטיסייר בסופגנייה זה לגמרי חלום!!

סרטון הדרכה מלא, ממש כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצים, גרידת לימון, חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, ברנדי קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותם על המשטח – 40-50 גרם). מסדרים את הכדורים מרובעי נייר אפייה שגוזרים מראש. מכסים במגבת ומשהים כ 40 דקות או עד שהכפילו את נפחם (לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן – הכפלת הנפח חשובה לסופגנייה לא דחוסה).
3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 165-170 מעלות, מחליקים לתוכו 4-5 סופגניות ומטגנים 2-3 דקות או עד שהן מזהיבות בצד התחתון. הופכים וממשיכים לטגן כ 3-4 דקות נוספות (בשלב זה אפשר להנמיך את האש). מוציאים אל ניר סופג.
4. בסיר בינוני מחממים יחד חלב ומקל וניל חצוי (בשימוש בתמצית מוסיפים רק אחרי שמסיימים לבשל) על אש קטנה. בקערה בינונית מערבבים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה ומוסיפים קמח וקורנפלור ממשיכים לערבב עד שהכול מתערבב לגמרי. מרתיחים את החלב ומעבירים חצית ממנו לקערת הביצים. מערבבים עד שהכול נמס ומחזירים לסיר. תוך כדי ערבוב במטרפה (כדי למנוע היווצרות גושים). הבלילה מסמיכה ובמקביל חשוב להביא לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה ומערבבים. מעברים לכלי אחסון (מומלץ להניח ניילון נצמד ממש מעל לקרם). מצננים לפחות חצי שעה במקרר לפני השימוש (המילוי יכול להיות מעט חמים).
5. יוצרים חור בצידי הסופגנייה בעזרת סכין (יותר קל לזלף כמות גדולה כך). ממלאים קרם פטיסייר בשקית זילוף עם ראש עגול. ממלאים את הסופגניות עד שמרגישים שהן כבדות יותר.
6. לציפוי: שמים בסיר קטן את כל חומרים מלבד השקדים, ומבשלים על אש גבוהה 3-4 דקות, עד שנוצר קרמל שמתחיל להזהיב מעט בצדדים. מערבבים היטב ובודקים שהצבע חום בהיר. מוסיפים את השקדים, מערבבים ומסירים מהאש. בעזרת כף, מצפים את חלקו העליון כל אחת מהסופגניות, ומניחים 3-2 דקות, כדי שהציפוי יתקשה.
7. מומלץ להגיש טרי.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך לממהרים:
אפשר למלא בקרם פטיסייר ולהגיש עם אבק סוכר מעל או לחילופין לטבול את הסופגנייה בסוכר לפני המילוי.

אני ממליצה גם על:

המרכיבים

לבצק
• 20 גר' שמרים יבשים
• 1/2 כוס סוכר (100 גר')
• 2 ביצים
• 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
• גרידה מלימון אחד
• 700 גר' קמח
• 1 כף ברנדי או אלכוהול שאוהבים
• קורט מלח
• 30 גר' חמאה מומסת

למילוי
• 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
• 1/2 מקל וניל (או תמצית וניל משובחת)
• 5 חלמונים
• 1/2 כוס / 100 גר' סוכר
• 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
• 10 גרם קמח (1 כף)
• 20 גר' חמאה

לציפוי
• 60 גרם חמאה
• 65 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 מיכל)
• 3 כפות סוכר
• 2 כפות דבש או סילאן
• 1/2 כוס (כ-65 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד