בלוג האוכל המומלץ michi

טארט ברולה ממכר

לתבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ

טארט קרם ברולה

זו העוגה המנצחת אצלי בבית לאירועים מיוחדים.
גרסת הטארט לפודינג הצרפתי הכי מפורסם. זהירות, זה ממכר!
טיפ: אם אין לכם ברנר יש פתרון במתכון.
יש גם קיצור דרך במתכון שהופך אותה לסופר קלה להכנה.
שימו לב במתכון שני טעמים: קלאסי ווניל ופיסטוק לבחירתכם.
לסרטון הכנה קצר:
https://l.michi.co.il/reeltartbrulle

אופן ההכנה

1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את העוגיות וטוחנים היטב לאבקה. מוסיפים את לאבקה את החמאה ומעבדים כמה שניות לעיסה. מעבירים לתבנית, ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות (אפשר להיעזר בתחתית של כוס). חשוב לוודא שהבסיס מהודק היטב וללא חורים. מאחסנים במקפיא 20-30 דקות לפחות. התחתית הקפואה תמנע מפרורי עוגה להתערבב עם מלית הברולה.
2. המלית: יוצקים את השמנת לסיר. מוסיפים את הסוכר ומקל הווניל (תמצית מומלץ להוסיף אחרי שמורידים מהאש), מערבבים ומביאים לרתיחה יוצקים לקערה ומניחים לצינון כ-5 דקות. בשלב זה למי שמכין בטעם פיסוק להוסיף אותו ולערבב היטב. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב לקרם אחיד.
3. מחממים את התנור ל-150 מעלות. ליתר בטחון מניחים את הטארט על תבנית תנור. יוצקים לאט ובזהירות את המלית לתבנית, כדי שהפירורים לא יתערבבו עם המלית (אם קצת התערבבו זה לא נורא).
4. אופים כ30-40 דקות, עד שמרכז הטארט יציב. מוציאים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.
5. ההגשה: מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר בתוכנית גריל. מפזרים על המלית את הסוכר, באופן אחיד. מרפדים את השולים (הבצק) בלבד בנייר כסף שלא ישרפו. מכניסים את התבנית לשליש העליון של התנור וצורבים 4-2 דקות, עד שהסוכר מתקרמל. מגישים. לחילופין אם יש ברנר שורפים רק את פני העוגה את הסוכר עד שמתקרמל.
סרטון הכנה קצר באינסטגרם שלי

טיפ ממיכל:

קיצור דרך היסטרי:
אם משתמשים בתמצית וניל איכותית אפשר לוותר על שלב חימום השמנת עם מקל הווניל. פשוט בקערה לערבב שמנת, סוכר, וניל וביצים וליצוק על הבסיס הקפוא.
זמן אפייה כ 50 דקות – קצת ארוך יותר עד שהברולה מתייצב במרכז.

אופציה לפרווה:
מחליפים חמאה למחמאה או נוטרינה ושמנת מתוקה לשמנת צמחית.

חשוב: להדק היטב את הפרורים לתחתית ללא חורים ולהקפיא לפני מילוי. למלא את המילוי כשהתחתית קרה וזה ימנע מהמילוי לצאת.
אופים עם תבנית מתחת למקרה שזה קצת נוזל החוצה שלא ילכלך את התנור.

המרכיבים

• ¾ שרוול (190 גרם) עוגיות ביסקוויטים בסגנון פתי בר (מומלץ בטעם קרמל)
• 140 גרם חמאה מומסת
למלית
• 2 מכלי שמנת מתוקה (בכל אחוז שרגילים ואוהבים)
• 1 מקל וניל חצוי לאורך או כף תמצית וניל איכותית
• 5 חלמונים מביצי L או 6 בגודל M
• 100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
להגשה: 1/3 כוס (70גרם) סוכר לבן או סוכר חום בהיר

לטארט פיסטוק:
1 כף גדושה מחית פיסטוק משובחת שאתם אוהבים

 

גלילה לראש העמוד