בלוג האוכל המומלץ michi

מרק פלפלים קלויים עם קרוסטיני גבינת עיזים

4-5 סועדים

מרק פלפלים קלויים בניחוח גבינת עיזים

מרק פלפלים קלויים ועגבניות מהיר במיוחד עם קרוסטיני גבינת עיזים לקישוט!
טעם הפלפלים הקלויים בניחוח חומץ בלסמי במרק מפתיע, יחד עם קרוסטיני גבינת עיזים זה מרק מופלא וייחודי.
מרק המורכב מירקות שמתבשלים במהירות ולכן מהיר במיוחד.
מרק פלפלים קלויים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. משמנים תבנית שבשמן זית בנדיבות. מסדרים את הפלפלים ומערבים כך ששמן הזית יכסה אותם. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 15 דקות עד שמתרככים ומזהיבים. מוציאים מהתנור ומוסיפים כף חומץ בלסמי ומערבבים. משהים בטמפרטורת החדר.
2. לקרוסטיני: מחממים תנור לחום גבוה 160 מעלות מברישים את פרוסות הבאגט בשמן זית ומעל מניחים פרוסת גבינה עיזים . מכוונים את התנור ל190 מעלות אופים את פרוסות הבאגט 2-3 דקות עד שמזהיבות מעט סמוך להגשת המרק.
1. בסיר בינוני מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, גזר ושום מטגנים מעט על אש בינוני עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים עגבניות, ציר / מים. מבשלים על אש גבוה 10 דקות.מוסיפים את הפלפלים והשמנת ומביאים לרתיחה ומבשלים יחד כשלוש דקות על אש בינונית. מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר או מעבד מזון למרק חלק. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם עם קרוסטיני גבינת עיזים.

טיפ ממיכל:

למרק שהוא ללא מוצרי חלב/טבעוני – אפשר להמיר את השמנת לבישול בחלב קוקוס או לוותר לגמרי על השמנת ולהכין את הקרוסטיני ללא גבינה רק עם שמן זית! זה יוצא מעדן!

המרכיבים

למרק
• 5 פלפלים חתוכים לפרוסות רחבות
• 1/4 כוס שמן זית
• 1 כפית חומץ בלסמי
• 400 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסא
• 1 בצל סגול חתוך לקוביות
• 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 2שיני חציות
• 1כף בזיליקום טרי קצוץ גס
• 1/2 ליטר ציר ירקות או מים
• 1/2מיכל שמנת לבישול (125 מ"ל)

לקרוסטיני
• 8-10 פרוסות באגט או על לחם שאוהבים
• 1 גליל גבינת עיזים
• מלח, פלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד