בלוג האוכל המומלץ michi

מרק עוף עם קרפלך

12-15 מנות מרק וכ 50 קרפלך

מרק עוף צח במיוחד עם קרפלך

בשבוע שעבר בערב ראש השנה הכנתי מרק עוף שיצא הכי מוצלח עד היום.
לשמחתי צילמתי את התהליך ובמהלך ההגשה.
חמותי פנינה נהגה להכין לערבי ראש השנה קרפלך והבנות שלי ביקשו השנה להכין מרק בסגנון של סבתא פנינה.
יצא מרק ארומטי ונפלא עם קרפלך בצורת טורטליני.
היה פשוט מושלם ומיד נגשתי לתעד את הטוב הזה במתכון .
מרק עוף צח עם קרפלך

אופן ההכנה

1. מניחים את העוף והגרונות בסיר גדול ומכסים ב כ 4 ליטר מים. מעבירים לאש גבוה. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, פטרוזיליה , טימין, שום, למון גרס ועגבנייה. ממשיכים לבשל על אש בינונית – נמוכה כשעתיים. במהלך הבישול מסירים מפני המרק קצף שנוצר (בערך כל 20 דקות וכך שומרים על המרק צח!). מורידים מהאש מסננים (מומלץ במסננת דקה או מסננת רגילה מצופה בבד חיתול) את כל החומרים מהמרק (אפשר לשמור את הגזר , הסלרי ושורש פטרוזיליה ולהחזיר למרק – את שאר החומרים אפשר לזרוק מלבד הבשר אותו אפשר לאכול ללא כל קשר למרק וגם לקצוץ ולהוסיף למרק). מחממים את המרק עד לרתיחה ומתבלים בסויה, מלח ופלפל. במידה וטעמי העוף אינם חזקים. ממשיכים לבשל עוד כ 10-15 דקות שהנוזלים יצטמצמו וטעמי הבשר יתחזקו במרק. אפשר בשלב זה להוסיף עוד ירקות שאוהבים כמו כרובית, דלעת וקישואים חתוכים לפרחים או קוביות קטנות. מבשלים עד שמתרככים לגמרי.
2. לקרפלך: מערבבים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את מרכיבים הבצק. במידה והבצק רך מידי מוסיפים מעט קמח. הבצק צריך להיות נוח למגע. עוטפים בניילון נצמד ומניחים המקרר לפחות חצי שעה למנוחה.
3. למילוי: בקערה בינונית מערבבים בשר, בצל, פפריקה וטריאקי. מתקנים תיבול ומערבבים היטב.
4. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי ממש דק של כ 0.2 מ"מ. קורמים עיגול בקוטר 5 ס"מ. מניחים במרכז כפית מהמילוי ומקפלם לשתיים. מהדקים היטב ומחברים 2 קצוות רחוקים שחצי העיגול לקבלת צורת טורטליני.
5. מחממים סיר בינוני עם מים מומלחים (ליטר וחצי מים וכף מלח). כשהמים רותחים מבשלים את הקרפלך כ 5-6 דקות. מסננים ומשמנים מעט. שומרים במקרר עד להגשה. מוסיפים את הקרפלך למרק החם ממש לפני ההגשה.

מרק עוף צח עם קרפלך

המרכיבים

למרק
• 2 ק"ג חלקי עוף שלם או עוף שונים (שוקים, ירכיים וגרון)
• 1/2 ק"ג גרונות הודו
• 1 בצל גדול קלוף וחתוך לארבע
• 4 גזרים קלופים וחצויים
• 5 ענפי סלרי חתוכים לפרוסות
• 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתף לחצי.
• 1 עגבנייה
• 2 שיני שום קלופות
• 1 ענף טימין (אם רוצים)
• 1 ענף למון גרס (אם רוצים)
• 2 כפות סויה
• מלח ופלפל

לבצק הקרפלך
• 280 גרם קמח 2 כוסות
• 120 מ"ל מים
• 2 כפות שמן
• 2 ביצים בגודל m
• 1 כפית מלח

למילוי
• 250 גרם בשר בקר טחון
• 1 בצל בינוני קלוף ומגורר במגרדת גסה
• 1 כף פפריקה
• 1 כף רוטב טריאקי
• מלח ופלפל

צילום: אוריאל שועי ומיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד