בלוג האוכל המומלץ michi

מרק עגבניות, שעועית וקבנוס

ל 5 סועדים

מרק עגבניות וקבנוס

מרק נפלא עם טעמים שמשתלבים באופן מושלם יחד: עגבניות שעועית וקבנוס מושלם.
מוסיפים למרק קבנוס שאוהבים והמרק מקבל את טעמי הקבנוס ומשלב אותם לתוכו.
מרק מופלא שמתאים לערבים הקרים של סוף החורף.
אתם בחורים את הקבנוס שאתם אוהבים ככל שהקבנוס פיקנטי ומתובל יותר כך זה יוסיף טעמים למרק.
מתאים ומושלם עם פרוסה עבה של לחם מחמצת משובח.
ובמקום שקדי מרק ובהתאמה לטעמי המרק – חטיף טורטייה אפויה בכמה דקות.
בתאבון!!
מרק עגבניות, שעועית וקבנוס

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והגזר כשתי דקות על אש בינונית. מוסיפים שום ועלי בזיליקום טריים וממשיכים לטגן עוד שתי דקות עד שעל הירקות מתרככים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 700 מ"ל מים , רסק עגבניות, שעועית מבושלת ופפריקה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 30 דקות. מתבלים במלח ופלפל חותכים את הקבונוס לפרוסות ברוחב 2 ס"מ. מחממים מחבת עם שמן זית וצולים כ 4-5 דקות או עד שזהוב מכל הצדדים ו"קרנצי". מוספים חצי למרק לפני ההגשה ומבשלים יחד כ 8-10 דקות על אש בינונית נמוכה. מתבלים במלח ופלפל. את יתרת הנקניקיות מניחים מעל ממש בהגשה יחד עם חטיף טורטייה.
2. לחטיף טורטייה: מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. חותכים את הטורטיות למשולשים (מחלקים כל טורטייה ל 8 ) מניחים על תבניות ומברישים בשמן משני הצדדים (אפשר לפזר מעט מלח). אופים כ 5-6 דקות או עד שמזהיב . משאירים תנור חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את המרק ללא קבנוס וחטיף טורטייה.

מרק עגבניות, שעועית וקבנוס

המרכיבים

מרק
• ½ ליטר עגבניות קלופות מרוסקות
• 100 גרם שעועית מושרת ללילה ומבושלת עם מים כשעה על אש בינונית או 400 גרם שעועית לבנה קפואה מופשרת
• 1 בצל אדום קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 2 שיני שום קלופות
• 2 ענפי בזיליקום טריים
• 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפיות רסק עגבניות
• 1 כפית פפריקה מתוקה

• 200 גרם נקניק קבנוס מהסוג שאוהבים
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל

לחטיף טורטייה האפוי או משולשי טורטייה
• 3 טורטיות
• 3 כפות שמן זית או שמן קנולה או תרסיס

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד