בלוג האוכל המומלץ michi

מרק עגבניות ופסטה

4 סועדים

מרק עגבניות מוגש עם פסטה ובזיליקום

מרק מרענן גם בחורף, כזה שגם ילדים אוהבים!
מרק שהופך את היוצרות לפסטה, תבשיל עגבניות שהופך למרק ארומטי עם פסטה שמקשטת את מנה ואת הטעם כמובן!

מרק עגבניות עם פסטה

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והגזר כשתי דקות על אש בינונית. מוסיפים שום ועלי בזיליקום טריים וממשיכים לטגן עוד שתי דקות עד שעל הירקות מתרככים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 600 מ"ל מים , רסק עגבניות ופפריקה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 20 דקות. קוצצים את המרק בעזרת בלנדר ידני או במעבד מזון. מתבלים במלח ופלפל
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה. מסננים ושוטפים קלות במים. מעבירים לקערה בינונית ומערבבים עם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. מגישים את המרק עם 2 כפות פסטה ובזיליקום לקישוט אם רוצים.

המרכיבים

• ½ ליטר עגבניות קלופות מרוסקות
• 1 בצל אדום קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 2 שיני שום קלופות
• 3 ענפי בזיליקום טריים מופרדים לעלים (משאירים מעט עלים קטנים בצד לקישוט)
• 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1 כפית פפריקה מתוקה

• 1/2 חבילה פסטה (עדיף קצרה מהסוג שאוהבים)
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד