בלוג האוכל המומלץ michi

מרק מינסטרונה עגבניות וירקות שורש

5 סועדים

מרק מינסטרונה עגבניות מהיר

מתגעגעים לחורף?
אז מחר מזג האוויר ממש מתקרר.
זה הזמן להכין מרק מינסטרונה מהיר חלבי.
מבוסס על טעמים עמוקים של ירקות שורש ויחד עם הפסטה פשוט ארוחה חורפית מושלמת.


מרק מינסטרונה עגבניות

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מכניסים את הבצל, סלרי, זוקיני, עלי בזיליקום, פפריקה  וגזר וצולים כ 8 דקות עד שמתרכך מעט. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן כ 2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, המים, עלה דפנה והיין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ 50 דקות על אש נמוכה עד שירקות רכים . מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. להגשה: מוסיפים למרק את הפסטה מבשלים כדקה לחימום הפסטה. מגישים חם.

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את שורש הסלרי ב3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות

המרכיבים

  • 1 בצל אדום קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 1 שורש סלרי קלוף ומגורר
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים קלופים ומגוררים
  • 1 ענף בזיליקום טרי מופרד לעלים חתוכים לפרוסות
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 עגבניות אדומות חתוכות לשמיניות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כוס יין לבן
  • 1ליטר מים
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול או 100 מ"ל חלב קוקוס
  • 1/2 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי ההוראות על האריזה
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד