בלוג האוכל המומלץ michi

פרנץ טוסט ביצת עין

ל4-5 סועדים

פרנץ טוסט מפנק עם ביצת עין במרכז

קצת אחרת אבל בהחלט מרכיבים לגמרי מוכרים בבוקר.
פרנץ טוסט נפלא שתוחם ביצת עין.
מנה מושלמת שאפילו עוזרת לנו לטגן את ביצת העיין בדיוק מיריבי בלי נזילות בצידה.
ממש כאילו שהכנו עבורה רינג מקצועי.

אופן ההכנה

  1. בכל פרוסה בעזרת קורץ עוגיות או כוס יוצרים חור מרכזי בקוטר כ 3-4 ס"מ. בקערה בינונית טורפים קלות חלב ו 3 ביצים ומתבלים במלח ופלפל .
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן וטובלים את פרוסות הלחם אחת בכל פעם משני הצדדים בקערה ומיד מעבירים למחבת (לא להשרות את הלחם מעבר לכמה שניות בנוזל , שלא יתפרק).מניחים במחבת ומטגנים מצד אחד 2-3 דקות או עד שמזהיב. הופכים בזהירות ושוברים ביצה למרכז הפרנץ טוסט. מטבלים את הביצה במלח ופלפל.  מניחים מכסה מעל ועל אש נמוכה מטגנים 3 דקות או עד שהביצה מבושלת המידה שתרצו.

טיפ ממיכל:

מומלץ להגיש עם סלט ירקות להשלמת הארוחה ואו רוטב עגבניות מעגבניות טריות מגררות בפומפייה מומלח (כמו לג'חנון)

המרכיבים

  • 9-8 פרוסות חלה או לחם אחיד
  • תרסיס שמן או 4 כפות שמן רגיל
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
גלילה לראש העמוד