בלוג האוכל המומלץ michi

מרק בצל עם נקניקיות פיקנטיות

ל 6 סועדים

מרק בצל סגול פיקנטי

הפעם מרק בצל קצת אחר ללא גבינה!!
המרקים עליהם גדלתי תובלו פעמים רבות בנקניקים פיקנטיים (לגמרי סגנון כפרי גרמני).
הבישול של הירקות עם התיבול של הנקניקיות עובד מצוין.
מאוד מתאים לחורף אירופאי אבל בישראל כל סימן לחורף כמו הגשם של היום הוא סימן שאפשר להתחיל עם עונת המרקים.
מרק בצל קצת אחרת עם בצל סגול ויין אדום.
הנקניקיות מוסיפות לבסיס המרק את טעם התבלינים החזק, ניחוח שומני וטעמי בקר שהם בהתאמה מדויקת ליין ולבצל.
מודה שקצת מתגעגעת לחורף.
מרק בצל סגול

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מכניסים את הבצל, שום ונקניקיות וצולים כ 5 דקות עד שהבצל מתרכך מעט והנקניקיות מזהיבות מאוד (משאירים כ 12-16 חתיכות לקישוט בצד). מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן כ 2 דקות. מוסיפים את הציר, עלה דפנה והיין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ 40-50 דקות על אש נמוכה עד שהבצל המרכך לגמרי ואף התפורר בחלקו למרק. מתבלים במלח ופלפל. במידה והמרק סמיך מידי אפשר במהלך הבישול להוסיף עוד כוס מים.
2. מגישים חם עם פרוסות נקניק "קריספיות" מעל לקישוט.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם ללא הנקניקיות או לחילופין עם נקניקיות אחרות שאוהבים.
גרסה טבעונית: מחליפים את הציר במים או ציר ירקות ומוציאים לגמרי את הנקניקיות. יוצא מופלא!!

מרק בצל סגול

המרכיבים

• 1 ק"ג בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
• 300 גרם נקניקיות מרגז חותכות לפרוסות ברוחב 1 ס"מ (מומלץ לחתוך אותן מעט קפואות)
• 2 שיני שום חתוכים לרבעים
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות קמח
• 1 כוס יין אדום
• 1.5 ליטר מרק עוף (אפשר מכן מאבקה)או מים
• 1 עלה דפנה
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד