בלוג האוכל המומלץ michi

מק אנד צ'יז בציפוי "קריספי"

4-5 סועדים

פשטידת פסטה/ מק אנד צ'יז לחופש הגדול

ממשיכה לחשוב עבורכם ואתכם על רעיונות למנות נפלאות לחופש עם הילדים בבית.
מנה שאהבתי בילדותי וגם הבנות שלי ממש אוהבת.
אצלנו בבית שם החיבה של המנה הוא פשטידת פסטה או מק אנד צ'יז ממש כמו באמריקה.
מנת פסטה שילדים ממש זוללים.
אמא שלי נהגה לצפות את זה בפרורי לחם "קריספיים" ואני זוכרת את זה כמעדן וממשיכה להכין פשטידה "קריספית" מושלמת זו גם עבור בנותיי.
הפעם על מנת לגוון ולהפתיע הכנתי בכוסות וכלים אישיים.
לגמרי אפשר להכין בכלי אחד מרכזי
המנה יוצאת מושלמת על בסיס רוטב בשמל קלאסי, ממש חבל להשתמש בקיצורי דרך.
הוספתי סרטון הדרכה להכנת הבשמל ממש כאו בעמוד.
מומלץ לצפות ונסות.
מק אנד צ'יז קריספי

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190-200 מעלות) .
  3. בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים קמח ומערבבים כדקה על אש בינונית מוסיפים חלב ומביאים יחד לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי במטרפה. מבשלים על אש בינונית כדקה  תוך כדי ערבוב עד  שהרוטב הופך אחיד ומסמיך מעט. מוסיפים את הגבינות ומערבבים. מתבלים האגוז מוסקט ומתקנים תיבול במלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים. מעבירים לתבנית   כך שימלא באופן אחיד. מצפים בפרורי לחם ומברישים בשמן או חמאה או תרסיס שמן. אופים כ 15-20 דקות או עד שמזהיב.
  4. מגישים חם.

 

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את הפשטידה/מק אנד צ'יז ללא גבינות!! יוצא מעולה.

מק אנד צ'יז קריספי

המרכיבים

• 1 חבילה פסטה קצרה שאוהבים
• 70 גר' חמאה או מרגרינה
• 6 כפות קמח (60 גרם קמח)
• 1/2 2 כוסות חלב (600 מ"ל)

• 100 גרם גבינה צהובה שילדים אוהבים מגוררת (למשל: עמק, גאודה, מוצרלה ופרמזן – אפשר גם לערבב שאריות גבינה)
• 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר (אם רוצים)
• 3/4 כוס פרורי לחם – מומלץ פנקו (70 גרם)
• 2 כפות שמן זית או חמאה מומסת או תרסיס שמן
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד