בלוג האוכל המומלץ michi

מקלות בצק עם גבינה

20-25 יחידות

מקלות בצק עלים מתובלים

מקלות בצק עם גבינה.
חטיף ממכר, פריך והכי פשוט להכנה.
מנה שתמיד גונבת את ההצגה.
הכי מתאים לעונת המרקים שנמצאת ממש פתח.
מקלות "קרנץ" נפלאים לאירוח עם פלטת גבינות ומושלמים עם סלטים.
הם כל כך יפים ופשוטים להכנה שצריך לנסות!!
מקלות בצק עלים עם גבינה

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.6 מ"מ. .מברישים בביצה ומפזרים גרעינים וגבינה ומהדקים מעט בעזרת מערוך. מומלץ בשלב זה להעביר את הבצק ל 10 דקות במקפיא. חותכים רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 8 ס"מ. מגלגלים כל רצועה סביב עצמה משני הקצוות (לצורת בורג) ומהדקים את הקצוות ומגלגלים מעט כדי לישר את הבצק המגולגל. מעבירים לתבנית ומצננים שוב במקפיא כ 10-15 דקות. אופים 10-12 דקות או עד שמזהיב מעט. מגישים טרי ומומלץ מעט חם.
2. מומלץ לחמם את המקלות בתנור בחום בינוני כמה דקות לפני הגשה.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין מראש ולהקפיא לא אפויים ולאפות רק כשהאורחים מגיעים.

מתבל בסגנון צ'זיקי להגשה:
150 גרם גבינה לבנה
1 שן שום כתושה 3 כפות פטרוזיליה ונענע טרייה קצוצים
מעט מלח
1 כפית שמן זית
1/2 כפית מיץ לימון
מערבבים הכול יחד למטבל

מקלות בצק עלים עם גבינה

המרכיבים

• ½ חבילה בצק עלים (250 גר')
• 80 גרם סה"כ של קצח, שומשום ופשתן (או אחד מהם)
• 1 ביצה להברשה
• 100 גרם גבינה צהובה מגוררת גם

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד