בלוג האוכל המומלץ michi

מוזלי שווצרי אמיתי עם פירות

4 מנות

מוזלי Muesli

מזה בעצם מוזלי ? ורמז זה לא גרנולה!!
מוזלי אמיתי לבוקר – המתכון השוויצרי המקורי!
בישראל מניחים שהמושג מוזלי הוא הגרנולה הקלויה. אולם המוזלי המקורי פותח ע”י תזונאית שוויצרית וזו בעצם שיבולת שועל דחוסה ששהתה במשך לילה בחלב והיא מוגשת עם פירות. הסיפור הוא שהיא פיתחה את המוזלי כדי לסייע לחולים להשתקם בצורה מהירה ויעילה יותר.
אז המלצה שלי לארוחת בוקר בריאה ומקורית הוא ה Muesli.
אני מכירה את המקור מהבית מאמא שלי והיא לכל אורך ילדותי הכינה לנו אותו עם המון פירות חתוכים כארוחת בוקר בריאה ועד היום אני מכינה אותו לילדי.
אם אתם מתכננים מוזלי לשבת הקרובה – jחשוב לזכור להתחיל להכין ערב לפני.

אופן ההכנה

1. בכלי אטום בינוני מערבבים שיבולת שועל וחלב כך שיכסה למרי ראת השיבולת. משאירים בלילה במקרר.
2. למחרת מקבלים שיבולת רכה כמו דייסה. מפזרים מעל פירות , זרעי צייה ודבש ומגישים. מעדן!
3. השיבולת והחלב נשמרים 3 ימים במקרר.

המרכיבים

• 120 גר’ שיבולת שועל או 1 כוס גדושה
• 400 מ”ל חלב דל ושומן מומלץ

• 400 גרם פירות עונה חתוכים (חשוב צבעוניים!)
• 2 כפות זרעי צייה
• 2 כפות דבש או סילאן אם רוצים

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד