בלוג האוכל המומלץ michi

מאפה תפוחים וקינמון אישי

6-8 יחידות

דניש תפוחים פטנט

מאפה עם לוק של קונדיטוריה וב15 דקות עבודה.
המעטפת המושלמת לתפוחים אפויים!
לא צריך לבשל את התפוחים לפני האפייה.
השילוב של חמאה, תפוחים וקינמון מחמיא לבצק ולמעטפת הקרנצ'ית.
עוטפים אותם במעטפת גאומטרית ומתקבל מאפה קונדיטוריה מרשים ומעודן.
מתכון עם טריק ב5 מרכיבים עיקריים.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון. מוציאים את ליבת התפוח לאורכו. וחותכם לפרוסות לרוחב התפוח בעובי כ 0.8 מ"מ. טובלים בחמאה המומסת ולאחר מכן בסוכר המתובל כך שפרוסת התפוח תצופה בסוכר. מניחים בצד.
3. לשלב הזה חשוב שהבצק יהיה קר מאוד. מניחים את הבצק על משטח מקומח מעט וחותכים לריבועים גדולים יותר מפרוסות התפוח (כ1 ס"מ בכל פאה). עם סכין חד חותכים בכל פינה של הבצק חתך בצורת ר' בהתאמה סימטרית לפינה ובמרחק של כ חצי ס"מ משולי הבצק. כך בכל פנה 4 חתכים זהים. מניחים את פרוסת התפוח במרכז הבצק. מרימים את הפס החתוך בכל פינה (נוצר משולש) ומניחים במרכז התפוח (בחור של הליבה. כך בכל הפינות. הבצק מכסה לסירוגין את התפוח והתפוח יושב על בסיס הבצק במוקטן. מעבירם לתבנית. מברישים בביצה.
4. אופים 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב והתפוח התרכך. מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל.

מאפה תפוחים וקינמון פטנט

המרכיבים

• 2 תפוחים קלופים
• 250 גרם בצק עלים מוכן
• 50 גרם חמאה מומסת (או מחמאה או שמן קוקוס)
• 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
• 1 כף גדושה קינמון
• 1 ביצה טרופה להברשה

• 2 כפות אבקת סוכר לקישוט (אם רוצים)

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד