בלוג האוכל המומלץ michi

קלאפוטי משמשים

לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ לא מתפרקת

מאפה צרפתי מתוק עם משמשים

קלאפוטי משמשים.
רגע לפני שמכינים ריבה מהמשמשים מומלץ להכין את הקינוח הקסום הזה.
מאפה כפרי צרפתי בסגנון פודינג אפוי או בעברית תקינה "חביצה".
אני מכינה אותה כשאני רוצה להרשים ואין לי זמן בכלל!!
מומלץ להגיש חם או קר.
קינוח מסורתי, קיצי וקליל להפליא של פירות אפויים בבלילה מתוקה (במקור משתמשים בדובדבנים). המשמשים בדיוק עכשיו מושלמים לקלאפוטי.
אפשר להמיר את המשמשים בדובדבנים, שזיפים, פירות אדומים אחרים ולקראת ראש השנה בתאנים.
תראו כמה זה קל – סרטון הדרכה כאן בעמוד!!

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה בינונית משמשים, סוכר חום (משארים מעט בצד) ולימון ומניחים בצד עד לשימוש.
2. מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית במעט חמאה ומפזרים מעל מעט קמח
3. בקערה גדולה מערבבים את הביצים והסוכר כדקה, עד שהביצים מבהירות מעט. מוסיפים את החלב, השמנת, הווניל והברנדי עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבלים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה (מומלץ דרך מסננת לתבנית) ומסדרים מעל את המשמשים. מפזרים למשמשים מעל סוכר חום שנותר.
4. אופים 32-40 דקות, עד שהבלילה מזהיבה. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

למתכון פרווה אפשר להחליף את השמנת/חלב בשמנת לבישול או חלב צמחי.
חלב שיבולת שועל יהיה מושלם במתכון.
את התבנית משמנים פשוט בשמן.

קלאפוטי משמשים

המרכיבים

• 500-600 גרם משמשים חצויים בלי גרעין
• 3 כפות סוכר חום
• 1 כף מיץ לימון
לבלילה
• 4 ביצים
• 1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר
• 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל או (150 מ"ל שמנת מתוקה ו100 מ"ל חלב)
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/4 כוס (60 מ"ל) קוניאק /ברנדי
• 3 כפות קמח או קורנפלור (30 גרם)
לתבנית
• מעט חמאה וכפית קמח

גלילה לראש העמוד