בלוג האוכל המומלץ michi

ללחם תלישה עם גבינת קממבר חמה

קוטר 22-24 ס"מ

לחמניות בריוש תלישה וקממבר במרכז

לחם תלישה שהוא מאפה מופלא שמגיע עם תוספת מותכת במרכז!!.
לחמניות בריוש מופלאות שחובקות גבינת קממבר משובחת.
נאפה יחד בתנור יוצר לנו דיפ מופלא של קממבר נוזלי ממש במרכז הלחם.
כשהלחם יוצא חם מהתנור הלחמניות שמרכיבות אותו מוברשות במעט חמאת שום מתובלת בפטרוזיליה.
מאפה נדיר וממכר יחד.
מומלץ להגיש עם ריבת בצל.

המתכון בשיתוף עם סופר מאמא
הקממבר, החמאה הצהובה וריבת בצל צילום הם מוצרים נפלאים של סופר מאמא.
www.mamaonline.co.il/

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח במרחק מהשמרים . מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 1-2 דקות ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב מחותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם כ שתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק ומוסיפים שוב עד שמסמים את החמאה. אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש כ 5 דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
2. מרפדים תבנית אפייה בניר . מניחים לבצק לתפוח כ 40 דקות או עד שמכפיל את נפחו. מוציאים מהקערה אל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ע"י תפיחות קלות. יוצרים ממנו כדורים בגודל של כדור פינג פונג (40-50 גרם).
3. חורצים קממבר למעונים בחלק העליון ומניחים במרכז התבנית. מניחים מסביב לחמניות ברווח של כ 1.5-2 ס"מ האחד מהשני. מתפיחים עד שמכלים את נפחם כ 45 דקות.
4. מחממים תנור ל 200 מעלות.
5. מברישים בביצה ואופים כ 20 דקות או עד שמזהיב.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין את הלחם גם בלי הקממבר במרכז.

המרכיבים

  • 1/2 3 + כף כוסות קמח (500 גרם)
  • 8 גרם שמרים יבשים או 25 טריים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
  • 1 כפית מלח
  • 50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

 

  • 1 ביצה להברשה

 

  • 200 גרם גבינת קממבר

 

  • לציפוי
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח
גלילה לראש העמוד