בלוג האוכל המומלץ michi

לחם מלא כמו במאפייה

לחם אגוזים מלא

לחם מלא עם טעמים עמוקים ללא צורך בהכנה וגידול של מחמצת , ממש קל להכנה עם תכנון של התהליך ערב לפני…
לפני שנים רבות כשהתחלתי לעסוק בקייטרינג , חיפשתי לחם מלא שידמה ללחם שאור אבל הרבה יותר פשוט להכנה.
השאור עצמו מצריך טיפול יום יומי ולכן מתאים למאפייה שמייצרת לחמים כל יום ובאותן שעות.
פתחתי את אחד הספרים המקצועיים ומצאתי את ה”פוליש” שהוא בעצם שאור מהיר .
בצק מעט יותר רך מבצק לחם משאירים אותו במקרר לפחות 12 שעות, הוא מחמיץ ונותן ללחם איכויות של לחם חמוץ.
היתרונות ב”פולש” בדומה לשאור שהלחם נשאר טרי כיומיים עד שלושה. ה”פוליש” עובד נפלא עם קמח מלא וכך יצרתי לחם אגוזים מלא שמלווה אותי כבר שנים בהצלחה מרובה וקוצר מחמאות.

אופן ההכנה

1. לסטרטר מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ובעזרת וולישה לשים 10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל12 ועד 15 שעות.
2. למחרת: במיקסר מכניסים את כל חומרי הלחם כולל הסטרטר מיום האתמול ולשים 10 דקות. בודקים את הבצק במידה והוא קשה מידי מוסיפים מעט מים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ועד שעתיים או עד שמכפיל את נפחות.
3. ליצירת הלחמים מחממים את התנור לחום גבוה 240 מעלות . מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר.מוציאים מהבצק את האויר ע”י טפיחות. מחלקים את הבצק ל4 חלקים זהים במשקל כ 650 גר’. כל פיסת בצק מרדדים ידנית פיתה או דיסקית באורך כ 15 ס”מ ורוחב 20 ס”מ. מקפלים את הקצוות הרחבות למרכז ומהדקים ואח”כ מקפלים שוב את הקצוות למרכז כך שנוצר כיכר באורך 15 ס”מ. מהדקים היטב את הקצוות שקופלו .
4. בקערה שטוחה וארוכה שמים מעט קמח. טובלים את פני הכיכר בקמח ומניחים את הלחם על תבנית אפייה. בעזרת סכין חדה יוצרים חתך בעומק כחצי ס”מ לאורך או בכל צורה שתרצו. מתפיחים כשעה עד שעתיים או עד שמכפיל את נפחו.שופכים התחתית התנור 1/2 כוס מים ואופים 40 דקות.
5. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כחצי שעה לפני שחותכים. נשמר כיומיים בטמפרטורת החדר או 4 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהב צימוקים ואגוזים אפשר בלי , עדין יוצא לחם מלא משגע.

המרכיבים

סטרטר יום לפני
• 250 גר’ קמח
• 8 גר’ גר’ שמרים יבשים (או 20 טריים)
• 160 מ”ל מים

ללחם
• 1/2 ק”ג קמח
• 1/2 ק”ג קמח מלא
• 25 גר’ מלח
• 1 כפית גדושה משפר אפייה (אם רוצים)
• 600 מ”ל מים
• 30 גר’ צימוקים
• 100 גר’ אגוזי מלך
• 10 גר’ אגוזי לוז
• כפית זרעי כוסברה (אם רוצים)
• 100 גר’ קמח לטבילת הככרות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד