בלוג האוכל המומלץ michi

לזנית חלומי ועגבניות שרי

לתבנית מרובעת 30*30 או כל תבנית חסינת חום בגודל דומה

לזניה מהירה עם חלומי

מהרגע שגיליתי את עלי הלזניה המהירים (לא צורך בבישול) לפחות פעם בשבוע מכינים אצלנו לזניה.
הלזניות בביתי מגוונות אך לא מסובכות.
לזנית החלומי ממש פשוטה להכנה.
לזניה בלי רטבים מסובכים (בשמל…), שאוהבי הגבינות יחבבו במיוחד.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את העגבניות עם שמן הזית ומפזרים בתבנית. מתבלים במלח. צולים כ-15 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות קצת, ומוציאים. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.
3. בקערה בינוני מערבבים ריקוטה, קוטג’, קורנפלור וגבינה מלוחה. מתבלים במלח ופלפל. משמנים את תבנית האפייה.יוצקים בבסיס 1/4 כוס מים ומסדרים בבסיס את עלי הפסטה כך שיכסו הכול. מפזרים מעל שליש מתערובת הגבינות ומעל לגבינות שליש מהעגבניות האפויות (שומרים את הרוטב שנוצר בתבנית לציפוי). מעל לעגבניות מפזרים רבע מפרוסות גבינת החלומי. חוזרים על סדר השכבות פעמים נוספות ולבסוף מכסים בעלי לזניה יוצקים מעל מרוטב העגבניות שנותר התבנית ומפזרים גבינת חלומי שנותרה (אפשר לעטר בעגבניות שרי שלמות מעל). מצפים בנייר אלומיניום
4. אופים כ-15 דקות מכוסה. מורידים את הנייר ואופים כ 10-15 עד שעלי הלזניה אפויים וזהובים. מוציאים ומגישים חם.
6. נשמר עד 4-3 ימים, במקרר.

המרכיבים

• 1 חבילה עלי לזניה
• 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
• 1/2 כוס שמן זית
• 300-350 גרם גבינת חלומי חתוך לפרוסות דקות
• 250 גרם ריקוטה (מומלץ פרסקה)
• 125 גרם קוטג’ (חצי מיכל)
• 75 גרם גבינה מלוחה 5%, מפוררת
• 1 כף גדושה קורנפלור
• מלח, פלפל שחור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד