בלוג האוכל המומלץ michi

טרפלס בציפוי מרציפן וקקאו

30-40 יחידות

טרפלס מצופים מרציפן

מרציפן זה חומר גלם מדהים כוכב הקונדיטוריה לטעמי (יחד עם קרם השקדים שמזכיר בטעמו מרציפן).
מתכון שמשלב מרירות נפלאה של שוקולד וקקאו יחד עם מרציפן נפלא שממתיק את הקינוח.
רוצים להכין מרציפן ביתי?
ממליצה להיכנס לאתר של “פיית העוגיות” יש לה מדריך מלא ומומלץ להכנת מרציפן (קישור אצלי בטיפ).

מרציפן במילוי טרפלס

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה לרתיחה מלאה מרתיחים כשתי דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד מערבבים מעט כך שהשמנת  תכסה את השוקולד. לאחר דקה מנוחה ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי (במידה ונשארו גושים מעבירים לאמבט מים ומערבבים עד שהשוקולד נמס) ומוסיפים את החמאה והקוניאק. מעבירים לכלי סגור ומצננים לפחות 45 דקות   במקרר או עד שהשוקולד מתייצב מעט בצדדים.
  2. מכינים תבנית עם נייר אפייה או פרגמנט. יוצרים מהמסה כדורים קטנים בקוטר כ 1 ס”מ או בעזרת שקית זילוף (בעלת ראש רחב ועגול מזלפים כדורים קטנים) . מעבירים למקפיא לשעה.
  3. להרכבה: יוצרים דסקית דקה ושטוחה ועגולה בקוטר כ 4 ס”מ מהמרציפן מצפים את הכדור במעטפת מרציפן ומגלגלים בקקאו בעדינות (חוזרים על הפעולה עד שמסיימים לצפות את הטרפלס). נשמר כשבועיים במקרר או כחודשיים במקפיא.

טיפ ממיכל:

למתכון פרווה: מחליפים את השמנת בשמנת פרווה או קרם קוקוס וחמאה במרגרינה/מחמאה או שמן קוקוס

אני ממליצה גם על:

המרכיבים

• 300 גר’ שוקולד מריר מופרד לקוביות
• 125 מ”ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
• 50 גר’ חמאה
• 2 כפות קוניאק או ברנדי
• 400 גרם מרציפן משובח
• 100 גר’ קקאו משובח

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד