בלוג האוכל המומלץ michi

טורטיה במילוי ירקות אנטיפסטי וגבינת עיזים

ל5 סועדים

טורטיה במילוי גבינות וירקות קלויים

אצלי בבית במקפיא יש תמיד חבילת טורטיות ליתר ביטחון.
טורטיה עם אנטי פסטי מירקות שנשארו במקרר בשילוב מנצח של גבינת עיזים.
ארוחה קלילה קייצית ומהירה.
המלצה: כשמוציאים את הטורטיה המוכנה מהאריזה מומלץ לחם מעט במחבת או כ 3-4 דקות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות.
החימום מחזיר לטורטיה את הטריות והקריספיות.

אופן ההכנה

1. לאנטיפסטי: מחממים את התנור ל־210 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את כל הירקות החתוכים עם שמן הזית, הבזיליקום, מלח ופלפל. מפזרים בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים ומצננים במקרר. אפשר להכין יום מראש.
3. הרכבת המנה: מורחים שליש טורטיה לאורך בגבינה ומניחים בכל טורטייה 6-5 פרוסות גבינה. מניחים עליה ירקות וקצה מהרוטב שהצטבר בתבנית, מגלגלים או מקפלים ומגישים.

המרכיבים

• 5 טורטיות גדולות או 8 בגודל רגיל
• 2 גלילים (400 גרם) גבינת עזים, פרוסים דק
• 100 גרם גבינת לאבנה או גבינה לבנה 9%
לאנטיפסטי
• 3 פלפלים גדולים, בצבעים שונים, חתוכים למקלות
• 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
• 2-3 עגבניות, חתוכות לשמיניות ואו 200 גרם עגבניות שרי חצויות
• 1 כף עלי בזיליקום חתוכים, או 1 כפית בזיליקום יבש, או זעתר
• 4 כפות שמן זית
• מלח, פלפל שחור גרוס

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד