בלוג האוכל המומלץ michi

טארט קרם שקדים ופירות אדומים

12-16 יחידות

טארט קרם שקדים, פירות אדומים ושטרויזל

טארט פשוט מושלם בכמה שלבים ועם קיצור דרך!!
טארט אישי ומפנק של בצק פריך מתוק במילוי קרם שקדים ופירות אדומים ובציפוי שטריוזל מופלא.
טעם מושלם של מרציפן וחמיצות של הפירות וה"קרנץ" של השטרויזל מעל!
בהחלט שווה את המאמץ ויוצא מיוחד וטעים ברמה של קונדיטוריה פריזאית.

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד או המיקסר עד שנוצרים פרורים קטנים – בינונים. מוציאים 1/3 מהמסה ומניחים בקערה במקרר. ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. לקרם שקדים: בקערת מיקסר במהירות גבוה מקציפים את החמאה כדקה עד שמבהירה. מוסיפים את הסוכר והשקדים מערבבים במהירות בינונית כדקה נוספת. מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם אחת עד שמתערבבות לגמרי. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד. מצננים במקרר עד לשימוש.
3. לשטריוזל מעבירים חזרה את פרורי הבצק מהמקרר למעבד מזון או מיקסר ומוסיפים להם אגוזי מלך וסוכר ומפעילים לחצי דקה עד שהחומרים מערבבים ועדין נשארים פרורים בגודל בינוני. מעבירים למקרר עד לשימוש.
4. להרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מאפינס. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ"מ. קורצים מתוך העיגול עיגולים בקוטר של כ 6-8 ס"מ (אפשר לעשות זאת בעזרת כוס)תואם לשקעי התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בבסיס ובדפנות. ממלאים כל טארט לגמרי בקרם שקדים ומפזרים מעל פירות יער ומהדקים אותם מעט אל תוך הקרם. מפזרים מעל כול טארט פרורי שטרויזל.
5. מעבירים לתנור ואופים כ 20 דקות או עד שפני הטארטים מזהיבים. מוציאים מהתבנית מצננים כ 10 דקות ומגישים. אפשר לשמור כיומיים במקום קריר ויבש.
6. במידה ונשאר קרם שקדים אפשר להקפיא ולהשתמש שוב.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הפירות האדומים בשזיפים, משמשים או בננות.

טארט קרם שקדים ופירות אדומים

המרכיבים

לבצק
• 150 גר' חמאה קרה
• 2 כוסות קמח (280 גר')
• 1 ביצה
• 1 כפית גלוקוז או סירופ תירס או דבש
• 60 גר' אבקת סוכר

לשטרויזל
• 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
• 1 כף סוכר חום

למילוי – קרם שקדים
• 200 גר' חמאה
• 200 גר' אבקת סוכר
• 200 גר' שקדים טחונים דק
• 2 כפות קמח
• 4 ביצים

• 1 כוס פירות אדומים טריים או קפואים (כ 150 גרם)

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד