בלוג האוכל המומלץ michi

טארט טאטן של בצלים ואגסים

5-6 תבניות אישיות בקוטר 6-8 ס"מ או למחבת בקוטר 24-26 ס"מ או תבנית חסינת חום

טארט הפוך של בצלי אשלוט ואגסים

מנה ראשונה אישית מושלמת לחג.
נשמע קצת הרפתקני מבחינת שילוב טעמים, אני מבטיחה לכם מנה ראשונה מדהימה!
קרמל ובצל הם שילוב פשוט מושלם.
תוספת האגסים מוסיפה את הטעם הפירותי והמרענן שמאזן את הקרמל המאוד מעט מלוח .
טארט טאטן בצלי שלוט ואגסים

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את הסוכר עם 1/4 כוס מים עד שנוצר קרמל בהיר כ 3-4 דקות. ממשיכים לבשל כדקה נוספת עד שצבע הקרמל מעט מכהה והופך לקרמל חום. מוסיפים דבש ומורידים מהאש מורידים מהאש ומחלקים בזהירות את הקרמל החם לתבניות האישיות או למחבת. חותכים את המחמאה לכמה חתיכות ומוסיפים לתבניות האישיות או מפזרים במחבת .  מסדרים את הבצלים והאגסים על הקרמל צמודים אחד לשני. משתדלים להכניס כמה שיותר . מפזרים מעט מלח מעל
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול/ עיגולים בעובי של כ 1/2 ס”מ מעט גדול יותר מהמחבת / תבניות אישיות מכסים בבצק מהדקים מעט בקצוות .אופים 15 דקות או עד שהבצק מזהיב. מורידים את החום ל 170 מעלות וממשיכים לאפות 10-15 דקות או עד שרואים שהקרמל מבעבע מהצדדים.
  3. להגשה: הופכים לצלחת הגשה כשהטארט עדין חם .אפשר להכין יום לפני ולהשאיר במקרר. מחממים לפני הגשה כ 7 דקות על 170 מעלות.

 

 

 

טיפ ממיכל:

למי שלא אוהב אגסים אפשר כמובן להכין רק עם בצלים כ 900 גרם בצלים קטנים

המרכיבים

  • 1/2 ק”ג בצק עלים
  • כ 1/2 ק”ג בצלים קטנים או בצלי אשלוט קלופים
  • 4-5 אגסים קטנים קלופים חתוכים לשמיניות
  • 200 גר’ סוכר
  • 100 גר’ סוכר חום
  • 50 גר’ מחמאה או שמן קוקוס או חמאה
  • 2 כפות דבש
  • מלח
צילום: דני לרנר
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד