בלוג האוכל המומלץ michi

טארט גבינה ופרג

תבנית בקוטר 24-26

עוגת פרג וגבינה אפויה

עוגת גבינה מחופשת !!
שילוב של שתי אהבות יחד זה מתכון לעוגה מופלאה.
מחברים את פורים ושבועות ומקבלים טארט גבוה ומהודר לחגים!
מלית מופלאה של פרג מתוק וקרנצ'י עם עוגת גבינה אפויה מעל עדינה, לא מוקצפת.
הכול בתוך בצק פריך על בסיס חמאה, תחפושת מושלמת לעוגת חגיגית!!
למי שמפחד מעוגות גבינה אפויות העוגה הזו יוצאת מושלמת, כמעט ולא "נופלת" אחרי הצינון.
טארט פרג וגבינה

אופן ההכנה

1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. מחממים את התנור לחום נמוך – בינוני (160מעלות). משמנים את התבנית או תבניות ומניחים בצד. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול בעובי 0.3 מ"מ התואם את גודל התבנית (כולל שוליים). מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס (בתבנית טורט עד ל 3/4 מהגובה). מצננים במקפיא עד לשימוש.
3. מילוי פרג: בסיר קטן מבשלים יחד חלב, סוכר ודבש עד כשמגיע לרתיחה. מוסיפים את הפרג , חמאה והביסקוויטים מערבבים. מכבים את הגז ומוסיפים ביצה וגרידת לימון. מצננים 1/2 שעה במקרר.
4. מילוי הגבינה: מעבירים את הגבינה ושמנת חמוצה למיקסר מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים , סוכר, ביצים ואינסטנט וניל. מערבלים עד שמתערבב ולא מעבר. מחממים את התנור לחום נמוך – בינוני (160מעלות).
5. מכניסים לתחתית התנור תבנית קטנה עם שתי כוסות מים. ממלאים את הבסיס במלית הפרג מעבירים ויוצקים את בלילת הגבינה וממלאים את התבנית כמעט עד לקו הבצק ואופים 30-35 דקות. מורידים את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות ואופים כ 25 דקות . מצננים בטמפרטורת החדר 20 דקות ומעבירים למקרר לחצי שעה.

המרכיבים

•לבצק
• 100 גר' חמאה קרה
• ½ 1 כוסות קמח (210 גר')
• 2 חלמונים
• 80 גר' אבקת סוכר
• 1 כפית דבש או גלוקוז

•למילית גבינה
• 250 גרם גבינה 9% (1 חבילה)
• 1 מיכל שמנת חמוצה
• 150 גר' סוכר (2/3 כוס)
• 3 ביצים
• 40 גר' (חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל)

•למלית פרג
• 300 מ"ל חלב או שמנת לבישול
• 150 גרם סוכר (3/4 כוס )
• 3 כפות דבש או סילאן
• 1 כף גדושה חמאה או מרגירינה
• 350 גרם פרג טחון
• 150 גרם פירורי ביסקוויט (1 כוס)
• 1 ביצה
• גרידת תפוז או לימון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד