בלוג האוכל המומלץ michi

חמוצים אסייתיים

1 צנצנת של 1 ליטר (אולי עוד אחת קטנה)

חמוצים אסייתיים בקלי קלות

מתכון הכי קל שיש – חמוצים אסייתיים.
מיד כשאני נכנסת למסעדה אסייתית אני מזמינה שתי מנות.
אני מכינה אותם בבית בכמות גדולה על מנת שיישאר, אבל תוך יומיים הכמות הזו נגמרת.
אז חמוצים אסייתיים בקלי קלות לנשנוש.
הכי חשוב כשמכינים לבד בבית תכינו רק עם הירקות שאתם אוהבים, אני למשל ממש לא אוהבת מלפפון מומלץ ומעדיפה כרובית, כרוב וגזר.

אופן ההכנה

1. מסדרים את הירקות בכלי מתאים להחמצה – דוחסים מעט (זכוכית או פלסטיק איכותי – מעקרים ע"י שטיפה פנימית במים רותחים). בסיר בינוני מביאים לרתיחה, חומץ אורז, חומץ יין, מים, סוכר, מלח וג'ינגר. מורידים מהאש. שופכים את הנוזלים מעל לירקות כך שיכסה. במידה ולא מכסה דוחסים מעט את הירקות. מצננים מעט (כ 15 דקות). סוגרים ומעבירים למקרר. החמוצים מוכנים תוך שעתיים צינון ונשמרים כ 5 שבועות מצוננים (יאכלו אותם לפני – את תדאגו).
2. אפשר להגיש בקערה בעיטור שומשום שחור.

חמוצים אסייתיים

המרכיבים

• 1/2 ראש כרובית מופרד לפרחים
• 1/4 כרוב לבן חתוך לפרוסות בעובי בינוני
• 1 פלפל אדום חתוך ולמקלות
• 1 גזר קלוף ותוך לפרוסות
• 1 מלפפון חתוך למקלות או פרוסות
• בקיצור סה"כ כ 1.5 ק"ג ירקות שאוהבים מוחמצים
• 1 פלפל אדום חריף (אם רוצים)
• 1/2 שורש ג'ינגר פרוס (כ 1/4 כוס)

• 1 כוס חומץ אורז (240 מ"ל)
• 1/4  כוס חומץ יין לבן או חומץ רגיל 5% כ 60 מ"ל
• 1/2 1 כוס מים 400 מ"ל
• 1 כוס סוכר 200 גרם
• 1 כפית מלח גס
• 1 כף שומשום שחור לקישוט (אם רוצים)

גלילה לראש העמוד