בלוג האוכל המומלץ michi

חמוצים אסייתים

1 צנצנת של 1 ליטר (אולי עוד אחת קטנה)

קימצ'י - חמוצים אסייתים בקלי קלות

לגמרי מתכון קיץ – חמוצים אסייתים.
מיד כשאני נכנסת למסעדה אסייתית אני מזמינה שתי מנות.
אני מכינה אותם בבית בכמות גדולה על מנת שיישאר, אבל תוך יומיים הכמות הזו נזללת.
אז חמוצים אסייתים בקלי קלות לנשנוש.
הכי חשוב כשמכינים לבד בבית תכינו רק עם הירקות שאתם אוהבים, אני למשל ממש לא אוהבת מלפפון מומץ ומעדיפה כרובית, כרוב וגזר.

אופן ההכנה

1. מסדרים את הירקות בכלי מתאים להחמצה – דוחסים מעט (זכוכית או פלסטיק איכותי – מעקרים ע”י שטיפה פנימית במים רותחים). בסיר בינוני מביאים לרתיחה, חומץ אורז, חומץ יין, מים, סוכר, מלח וג’ינגר. מורידים מהאש. שופכים את הנוזלים מעל לירקות כך שיכסה. במידה ולא מכסה דוחסים מעט את הירקות. מצננים מעט (כ 15 דקות). סוגרים ומעבירים למקרר. החמוצים מוכנים תוך שעתיים צינון ונשמרים כ 5 שבועות מצוננים (יאכלו אותם לפני – את תדאגו).
2. אפשר להגיש בקערה בעיטור שומשום שחור.

המרכיבים

• 1/2 ראש כרובית מופרד לפרחים
• 1/4 כרוב לבן חתוך לפרוסות בעובי בינוני
• 1 פלפל אדום חתוך ולמקלות
• 1 גזר קלוף ותוך לפרוסות
• 1 מלפפון חתוך למקלות או פרוסות
• בקיצור סה”כ כ 1.5 ק”ג ירקות שאוהבים מוחמצים
• 1 פלפל אדום חריף (אם רוצים)
• 1/2 שורש ג’ינגר פרוס

• 1 כוס חומץ אורז (240 מ”ל)
• 1/2 כוס חומץ יין לבן 60 מ”ל או חומץ רגיל 5%
• 1/2 1 כוס מים 360 מ”ל
• 1 כוס סוכר200 גרם
• 1 כפית מלח גס
• 1 כף שומשום שחור לקישוט (אם רוצים)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד