בלוג האוכל המומלץ michi

וינגרט סילאן קלאסי

1/2 ליטר רוטב

וינגרט מתוק מופלא

וינגרט כזה תמיד צריך במקרר!!
בכל שנות עבודתי הרבות בתחום המזון בהם סעדו אצלי אלפי אנשים . מתוך ניסיון זה אני מכתירה רוטב זה כאהוב ביותר על ידינו הישראלים.
אצלי יש תמיד קנקן עם הרוטב במקרר.
תמיד יש רוטב למי שרוצה לבנות לעצמו סלט מכל סוג.
הרוטב מחזיק אצלי בבית כ 10 ימים בממוצע (נגמר ומכינה שוב חדש!).
באופן קבוע מחדשת אותו הוא אף פעם לא נמאס!!!
לא צריכה יותר מ 2-3 כפות לסלט בינוני.
וינגרט סילאן

אופן ההכנה

1. בבלנדר, במעבד מזון או בלנדר ידני טוחנים יחד את כל החומרים כדקה. מתבלים במלח ופלפל. מי שאוהבת יותר מתוק יכול להוסיף עוד סילאן.
2. חשוב שהוינגרט יהיה מעט יותר מלוח, צריך לזכור שהוא גם ממליח את הסלט.
3. נשמר לפחות שבועיים בקירור.

טיפ ממיכל:

הוינגרט המתוק הוא קלאסי לכל סוג של סלט חסה.

הצעת הגשה:
250 גרם עלי ביבי או חסה
10 עגבניות שרי חצויות
100 גרם כדורי לאבנה
מערבבים את הירקות עם 2-3 כפות וינגרט. מפזרים מעל כדורי לאבה ומגישים.

סלט ירוק עם כדורי לאבנה

המרכיבים

• 300 מ"ל שמן קנולה (1/3 1 כוסות)
• 90 מ"ל חמץ בן יין לבן (כ1/3 כוס+כף)
• 1 כף חומץ בלסמי (מומלץ מרוכז)
• 1 כפית גדושה חרדל מכל סוג שאוהבים
• 80 מ"ל סילאן או דבש(כ1/3 כוס)
• 1-2 שיני שום (אם רוצים)
• מלח ופלפל גרוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד