בלוג האוכל המומלץ michi

גרנולה בר עם חמוציות

לתבנית אינגליש קייק מומלץ באורך 30-35

גרנולה בר חמוציות ביתי

גרנולה בר מופלא שהוא קצת כמו עוגה (יציב מאוד לחיתוך!!) וקל בטירוף להכנה.
מערבבים את החומרים ומעבירים לאפייה באינגליש קייק.
תבנית מושלמת לחיתוך גרנולה בר ארוך ויפה כזה שילדים יכולים לקחת לבית הספר.
להגשה כפטיפור או עוגייה מומלץ לחתוך למרובעים קטנים.
גרנולה בר חמוציות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, שיבולת שועל, סוכר, קוקוס וחמוציות. מערבבים. בסיר קטן מחממים יחד חמאה וסילאן על אש בינונית עד שהחמאה נמסה לגמרי. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסודה ומים חמים ומוסיפים לחמאה. יוצקים את תערובת החמאה על התערובת של החומרים היבשים ומערבבים.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. ומהדקים את התערובת לבסיס התבנית. אופים 40 דקות או עד שהתערובת מזהיבה. מצננים כ 10 דקות ומוצאים מהתבנית. חותכים לבר ברוחב כ 2 ס"מ.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להחליף את החמוציות בצימוקים ואפשר להחליף שקדים באגוזי לוז על מנת לגוון.
2. המתכון לא מאוד מתוק – למי שרוצה ממש מתכון להעלות את הסוכר החום לחצי כוס – 100 גרם ולהוסיף עוד 1-2 כפות סילאן.

גרנולה בר חמוציות

המרכיבים

  • 175 גרם קמח (1.25 כוס)
  • 5 כוסות שיבולת שועל
  • 1/3 כוס סוכר חום בהיר(70 גרם)
  • 100 גרם קוקוס קלוי (1 כוס)
  • 150 גרם חמוציות (1.5 כוסות)
  • 50 גרם שקדים קלויים (חצי כוס)
  • 120 גרם חמאה או מרגרינה (חתוכה לקוביות)
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפות מים רותחים
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד