בלוג האוכל המומלץ michi

בליני בטטה ברוטב יוגורט בנוסח “טורטור”

כ 30-35 יחידות

לביבות בטטה ברוטב יוגורט

בליני או לביבות קטנות ונפלאות מבטטה.
מנה נפלאה שהגשתי באירועים שהפקתי לאלפי אורחים.
תמיד קיבלה מחמאות מטרפות.
בהשראת בית הקפה המיתלוגי “אורנה ואלה”.
הרוטב מזכיר מעט את מרק ה”טורטור” הנפלא של הבולגרים כמובן.

אופן ההכנה

  1. חותכים  את הבטטות לקוביות גדולות. מניחים בסיר בינוני, מכסים את הבטטות במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 5 דקות או עד שמתרככים. מסננים (במידה והבטטות ספחו מים מומלץ ליבש אותן 10 דקות בתנור שחומם ל180 מעלות) ומעבירים לקערה בינונית ובעזרת כף מחוררת הופכים למחית. מוסיפים תוך כדי ערבוב קמח (עד שהתערובות מעט מתייצבת), מלח ואורגנו. מתבלים במלח.
  2. מחממים תנור לחום גבוה 190 מעלות. יוצרים מהבטטות בעזרת ידיים מעט רטובות דיסקיות בקוטר כ 4 ס”מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. משמנים את הבטטות גם מעל ואופים כ 8-10 דקות או עד שמזהיבות מעט.
  3. לרוטב: בקערה בינונית מערבבים את כול חומרי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מגישים את לביבות הבטטה עם יוגורט המרענן.

 

טיפ ממיכל:

קיצור דרך למי שמכין כמות גדולה: מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פתח בקוטר של כ 1 ס”מ ומזלפים את העיגולים לתבנית האפייה ישירות מברישים שמן מעל וממשיכים במתכון לפי הוראות ההכנה.

המרכיבים

  • 4 בטטות קלופות בינוניות
  • 50-70 גר’ קמח
  • ¼ כפית אורגנו יבש
  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • מלח

 

  • לרוטב
  • 2 מיכלי יוגורט
  • 1 שן שום קטושה
  • 1 כפית שמיר קצוץ דק
  • 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 מלפפון קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד