בלוג האוכל המומלץ michi

בלונדיז פקאן

בלונדיז מדהימים

מה היתרונות של הבלונדיז על הבראוניז?
לא הבנתי עד שהכנתי!!
עם מרקם שנע בין בצק עוגיות לעוגה בחושה, טעם משגע שמזכיר בראוניז, שוקולד לבן וקראנץ' של אגוזים – זה המרובע המתוק המושלם.
דחוף לנסות, אתם תתמכרו.
בלונדיז

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. חותכים מחצית מהפקאנים לחתיכות גסות.
3. שמים בקערת המערבל עם הוו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר, ומקציפים במהירות בינונית עד שהחמאה מעט מבהירה ומתאחדת עם הסוכר .מוסיפים את תמצית הווניל, המלח וריבת חלב או המייפל, ומערבלים עד להטמעה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השוקולד לבן והפקאנים הקצוצים ואבקת אפיה ומערבלים לעיסה אחידה.
4. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים. מסדרים מעל את הפקאנים שנותרו בצורה אחידה.
5. אופים כ-30 דקות, עד שהבלונדיז יציבים במרכז. מוציאים ומפרידים מייד את השוליים בעזרת סכין. מניחים לצינון לכ-20 דקות.
6. מעבירים למקפיא לשעה לפחות מוציאים וחותכים לקוביות. מגישים קר.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין בלי פקאן או להחליף את הפקאן באגוז שאוהבים או אפילו בחתיכות שוקולד חלב/מריר (טיפה יותר מושחת).

המרכיבים

• 1 כוס (100 גרם) פקאן שלם טבעי
• 170 גרם חמאה
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
• 2/3 כוס (140 גרם) סוכר לבן
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/4 כפית מלח
• 2 כפות ריבת חלב או מייפל או סילאן
• 2 ביצים
• 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד