בלוג האוכל המומלץ michi

בואיקוס עם מרווה

22-25 תלוי בגודל

בואיקוס

שלבתי במתכון הזה שתי אהבות שלי במתכון אחד, בואיקוס ומרווה.
גילוי נאות בעלי הוא חצי בולגרי ובואיקוס זה מתכון קבוע אצלנו בבית.
אצל אריק (בעלי) בבית נהגו לחצות את הבואיקוס הטרי ולהוסיף באמצע פרוסה עבה של קשקבל.
לחמנייה/מאפה הכי קלה להכנה ללא שמרים (בלי מיקסר). טעימה בטירוף אבל נראות… קצת פחות.
עדכנתי קצת את המתכון המסורתי, לטובה כמובן. הורדתי מעט את אחוזי השומן במתכון (קצת פחות חמאה) , פיזרתי קשקבל מעל והוספתי את התבלין האהוב עלי לסיום.
עוד גילוי נאות לגבי המרווה, השראה הגיעה מהבורקס של "עמיתה" למי שכבר טעם.
אז למה מרווה? התבלין הטרי היחיד שבטיגון עמוק ואפיה פשוט הופך לצ'יפס מופלא.
יצאה לחמנית גבינות אלגנטית במיוחד בכמה דקות עבודה.
אתם חייבים לרוץ ולנסות את המתכון הזה בבית !!
בואיקוס מעוטר במרווה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל190 מעלות טורבו. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים עם כף עד שנוצר בצק אחיד וחלק.
2. מרפדים 2 תבניות אפיה עם נייר. מיוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. ומניחים על התבנית. מפזרים מעל ללחמניות קשקבל ומניחים מעל עלה מרווה. מברישים את המרווה במעט שמן. אופים כ 16-18 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור מצננים כ 5 דקות ומגישים.

טיפ ממיכל:

• אפשר להחליף קשקבל בפרמזן או כל גבינה צהובה קשה שאוהבים.

בואיקוס מעוטר במרווה

המרכיבים

• 420 גרם קמח תופח (3 כוסות)
• 250 גרם חמאה מומסת
• 250 גרם גבינה לבנה (1 גביע רגיל)
• 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת גס
• 1 ביצה
• 1 כפית מלח

• 80-100 גרם קשקבל מגורר גס (כ 2/3 כוס)
• 3 ענפי מרווה טריים מופרדים לעלים
• 1 כף שמן רגיל להברשה של העלים

צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד