בלוג האוכל המומלץ michi

אוזני המן במילוי פרג ותמרים

כ 16-20 יחידות

אוזני המן בשני צבעים

אוזני קלסיות עם פרג בתוספת תמרים על מנת כמובן להמתיק עוד יותר את החג.
להכנת אוזני המן מבצק קקאו ממירים חלק מהקמח בקקאו.

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורי בצק  גדולים.
  2. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים קצרות ובעדינות לבצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש.
  4. מילוי פרג: בסיר קטן מבשלים יחד חלב סוכר עד כשמגיע לרתיחה.  מוסיפים את הפרג מערבבים. מכבים את הגז ומוסיפים גרדת תפוז וממרח תמרים . מערבבים קלות. מצננים 1/2 שעה במקרר.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים 2  תבניות תנור בנייר אפייה.
  6. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 0.3 מ”מ.  בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולי בצק בקוטר 6 ס”מ. מניחים במרכז  כף גדושה מהמילוי וסוגרים משלושה צדדים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית תבנית ומברישים בביצה. לאפייה מושלמת מעבירים את התבנית למקפיא ל5 דקות. אופים כ- 15 דקות או עד שאוזני ההמן מתייצבות.
  7. נשמר 3-4 ימים בקופסא אטומה במקום קריר.

המרכיבים

לבצק

  • 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני
  • 1 כוס קמח + 1 כף גדושה  (165 גרם)  – לבצק קקאו : 3/4 כוס קמח (140  גרם)  40 גרם קקאו (2 כפות )
  • 1 כף גדושה שקדים טחונים (כ30 גר’)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות סירופ תירס / סירופ גלוקוז / דבש
  • 60 גרם אבקת סוכר

למלית

  • 125 מ”ל חלב
    100 גרם סוכר (1/2 כוס)
    200  גרם  פרג טחון
    75  גרם ממרח תמרים
  • גרידת תפוז או לימון
  • 1 ביצה טרופה להברשה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד