בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניות פחזנית

ל 20 סופגניות מיני

סופגניות במילוי ווניל וציפוי קרמל

מיני סופגנייה בטעם קלאסי של פחזנית.
תענוג צרוף – בצק סופגנייה ממכר בטעם קרמל וונילי.
סופגנייה בציפוי קרמל הכי קרנצ׳י ומילוי ווניל מוקצף.
טירוף של טעמים בסופגנייה קטנה אחת!!

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את מרכיבי הבצק (שמים לב שהמלח לא יגע בשמרים) ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות, לבצק אחיד. במידה והבצק יבש, מוסיפים מעט נוזלים במידה ורטוב מוסיפים כף קמח. ולשים עוד כ-7 דקות. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו לכ 20 פיסות במשקל כ- 40 גרם. יוצרים מכל כדור קטן ואחיד, צובטים יחד סדקים במידה ויש . מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כ-40 דקות ועד שעה וחצי).
  3. למילוי מקציפים יחד את מרכיבי המלית בקערת מיקסר כ 2-3 דקות במהירות גבוה עד שמתקבל קצף יציב.
  4. יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים לטמפרטורה של 160 מעלות או עד שקיסר עץ יוצר בסיר בועות קטנות מסביבו. מחליקים לשמן החם בזהירות 5-6 סופגניות, ומטגנים 3-4 מכל צד. הופכים בעזרת כף מחוררת. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או רשת. מטגנים כך את כל הסופגניות.

המרכיבים

לבצק

  • 3 כוסות קמח ( 420 גרם)
  • כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 ביצה+ 1 חלמון
  • 1 כוס פחות 3 כפות חלב או מים ( 210 מ״ל)
  • 20 גרם חמאה או מרגרינה מומסת או 20 מ"ל שמן
  • 1 כף ברנדי או ליקר מכל סוג שאוהבים
  • קורט מלח
  • לטיגון: 1 ליטר שמן

לקרמל

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

למלית

  • 1 מיכל שמנת להקצפה ( 250 מ״ל)
  • 1/4 כוס חלב ( 60 מ״ל)
  • שקיות סוכר ווניל
  • כפות אינסטנט פודינג ווניל ( 40 גרם/ חצי חבילה)
גלילה לראש העמוד