סופגניות פחזנית
ל 20 סופגניות מיני
סופגניות במילוי ווניל וציפוי קרמל
מיני סופגנייה בטעם קלאסי של פחזנית.
תענוג צרוף – בצק סופגנייה ממכר בטעם קרמל וונילי.
סופגנייה בציפוי קרמל הכי קרנצ׳י ומילוי ווניל מוקצף.
טירוף של טעמים בסופגנייה קטנה אחת!!
תענוג צרוף – בצק סופגנייה ממכר בטעם קרמל וונילי.
סופגנייה בציפוי קרמל הכי קרנצ׳י ומילוי ווניל מוקצף.
טירוף של טעמים בסופגנייה קטנה אחת!!
אופן ההכנה
- שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את מרכיבי הבצק (שמים לב שהמלח לא יגע בשמרים) ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות, לבצק אחיד. במידה והבצק יבש, מוסיפים מעט נוזלים במידה ורטוב מוסיפים כף קמח. ולשים עוד כ-7 דקות. עוצרים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו לכ 20 פיסות במשקל כ- 40 גרם. יוצרים מכל כדור קטן ואחיד, צובטים יחד סדקים במידה ויש . מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כ-40 דקות ועד שעה וחצי).
- למילוי מקציפים יחד את מרכיבי המלית בקערת מיקסר כ 2-3 דקות במהירות גבוה עד שמתקבל קצף יציב.
- יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים לטמפרטורה של 160 מעלות או עד שקיסר עץ יוצר בסיר בועות קטנות מסביבו. מחליקים לשמן החם בזהירות 5-6 סופגניות, ומטגנים 3-4 מכל צד. הופכים בעזרת כף מחוררת. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג או רשת. מטגנים כך את כל הסופגניות.
המרכיבים
לבצק
- 3 כוסות קמח ( 420 גרם)
- כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 ביצה+ 1 חלמון
- 1 כוס פחות 3 כפות חלב או מים ( 210 מ״ל)
- 20 גרם חמאה או מרגרינה מומסת או 20 מ"ל שמן
- 1 כף ברנדי או ליקר מכל סוג שאוהבים
- קורט מלח
- לטיגון: 1 ליטר שמן
לקרמל
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
למלית
- 1 מיכל שמנת להקצפה ( 250 מ״ל)
- 1/4 כוס חלב ( 60 מ״ל)
- שקיות סוכר ווניל
- כפות אינסטנט פודינג ווניל ( 40 גרם/ חצי חבילה)