שבלול פילו משפחתי במילוי גבינה
לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס״מ
מאפה פילו במילוי גבינה
שיטה מעולה ומהירה ליצירת שבלול נפלא קרספי במילוי מושלם!!!
בקלות מגלגלים את הבצק לגלילות בעזרת מעט לחות מהבסיס.
הלחות הופכת את בצק הפילו לגמיש יותר ביצירת השבלול.
זו השיטה שלי לפנק את המשפחה.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד.
בקלות מגלגלים את הבצק לגלילות בעזרת מעט לחות מהבסיס.
הלחות הופכת את בצק הפילו לגמיש יותר ביצירת השבלול.
זו השיטה שלי לפנק את המשפחה.
סרטון הדרכה ממש כאן בעמוד.
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לקרם אחיד וממלאים שקית זילוף.
- על משטח מניחים מגבת נייר או מגבת בד ומרטיבים במעט מים כך שתהיה לחה אך לא מידי.
- מניחים על המגבת שני דפי פילו ומברישים במעט שמן זית. מזלפים בצד אחד לאורך הבצק מהמילוי פס ברוחב כ 1 ס״מ. מגלגלים את דפי הפילו המעט לחים לגלילה. ממשיכים עד שהמילוי והדפים נגמרים.
- מחממים תנור ל 200 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
- מעבירים את הגלילות לתבנית מהדפנות למרכז בצורת שבלול. מורחים את השבלול הגדול בשמן זית. מורחים מעל בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את גבינת הפטה לגבינה בולגרית/מלוחה
המרכיבים
- 250 גרם בצק פילו מצונן או מופשר
- 250 גרם גבינת פטה ( 1 חבילה)
- 250 גרם גבינה לבנה ( 1 חבילה)
- 2 כפות קורנפלור
- 1 ביצה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 ביצה טרופה עם מעט מלח להברשה
- 3 כפות שומשום