נתחי סלמון על גרטן מפנק
ל 4 סועדים
סלמון וגרטן בתבנית אחת
מנה סופר אלגנטית בתבנית אחת מתאימה כראשונה ועיקרית בחג הזה.
גרטן מפנק (לא חלבי) מוגש עם דג במרינדה מתקתקה שמוסיפה טעמים מופלאים לגרטן בבסיס המנה.
גרטן מפנק (לא חלבי) מוגש עם דג במרינדה מתקתקה שמוסיפה טעמים מופלאים לגרטן בבסיס המנה.
אופן ההכנה
- מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה בינוני ומוסיפים את נתחי הסלמון ומערבבים. מכסים ומחזירים למקרר עד לשימוש.
- מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו. משמנים תבנית אפייה בשמן זית. יוצקים מעל בבסיס התבנית 1/3 כוס מים.
- חותכים את תפוחי האדמה והקישוא לפרוסות דקות (מומלץ להיעזר במנדולינה. ומסדרים אותם בצפיפות במעגלים סימטריים בבסיס התבנית כאשר בכל כמה פרוסות משלבים פרוסת זוקיני. מתבלים במלח ופלפל ומברישים בשמן זית שנותר מעל בנדיבות. אופים 25-30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים מהתנור ומעלים את המעלות בתנור ל220 מניחים את נתחי הסלמון מעל לגרטן (את המשרה שנותר בקערה מברישים מעל לנתחים). אופים 13-15 דקות או עד שהנתחים מזהיבים. מגישים חם .
- אפשר לאפות את הגרטן עד יום לפני ואת השלב האחרון להכין ממש לפני שאוכלים.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין את המנה רק עם תפוחי אדמה או להחליף את הזוקיני בבטטה בינונית.
צילום: שרית גופן
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאשה