בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה אפויה מושלמת ללא תחתית

קוטר 20-24 ס"מ

עוגת גבינה אפויה קרמית וקלה להכנה

עוגת גבינה מושלמת ללא תחתית
עוגת גבינה סופר יציבה ורכה ללא צורך בתחתית.
טכניקה פשוטה וחכמה שמתחילה בדיוק כמו עוגה בחושה עם הקצפה של חמאה וסוכר.
שימוש בגבינות רזות ושמנות יחד יוצרת עוגה גבינה מושלמת ללא מאמץ, ללא סדקים שנאפית בקלות וללא צורך באמבט מים.
עוגת גבינה חלומית קלה להכנה ממש כמו עוגה בחושה.
סרטון הכנה כולל הטכניקה המיוחדת ממש כאן בעמוד!!!

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות מומלץ בטורבו (לחום עליון תחתון לאפות ב 175 מעלות). משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
  1. שמים בקערה החמאה והסוכר, וטורפים לקרם אחיד ורך (אפשר גם במיקסר עם וו בלון). מוסיפים את הביצים וטורפים כדקה. מוסיפים את  הגבינות הווניל, פודינג וקמח ומערבלים לקרם אחיד.
  1. יוצקים למרכז התבנית את הבלילה ומעבירים לתנור לכ 60-70  או עד שהעוגה יציבה במרכז וזהובה.
  1. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי עוד כ-30 דקות. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

 

טיפ ממיכל:

1. טווח הגדלים של התבנית העגולה יקבע את גובה העוגה. לעוגנה גבוהה במיוחד מומלץ תבנית קוטר 20 ס"מ.
2. לצבע חום כהה יותר (כמו בתמונה) מומלץ להגביר את התנור ל170 מעלות ב 12 הדקות האחרונות.

המרכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר רגיל (-200 גרם)
  • 250 גרם גבינת מרסקפונה או גבינהת שמנת
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1/2 חפיסה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 5 כפות (50 גרם) קמח לבן או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • 5 ביצים מומלץ גודל L
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
גלילה לראש העמוד